Kyra Gantois naast haar boezemvriendin Anuna De Wever.
Volledig scherm
Kyra Gantois naast haar boezemvriendin Anuna De Wever. © Photo News

"75 miljoen extra voor het klimaat? Een goed begin, maar het is nog niet genoeg”

KlimaatDe 75 miljoen euro die de Vlaamse regering gaat gebruiken voor bijkomende klimaatmaatregelen is een goed begin. “Maar het is nog steeds niet genoeg”, stelt Kyra Gantois van Youth for Climate.

7 reacties

  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Beste De Wever wil je echt iets doen voor het klimaat ga naar USA, China USSR probeer daar de geesten te laten rijpen, evenwel met het risico dat ge opgesloten wordt, maar daar zitten de echte vervuilers. Is dat te ver; ga posteren voor de Antwerpse chemische industrie, zien of uw naamgenoot en keizer van Antwerpen hiermee opgezet is. Al de rest is zever en ideaal voor plopsaland maar niet voor de echte wereld.
  • p. devillé

    5 jaar geleden
    In feite moet er geen belastingsgeld uitgedeeld worden.De machthebbers moeten gewoonweg uitgaan van het principe dat vervuilers betalen via BTW tarieven.Te beginnen met de producenten natuurlijk.Bijvoorbeeld.De niet-ecologische landbouwprodukten zwaarder belasten dan de ecologische.Maar ja, dan raken ze aan de belangen van de grote spelers en dat willen of durven ze niet.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Met geld gaat men het klimaat niet redden , er gaan er wel een paar rijk van worden ... dit zegde mister Gore jaren geleden , aan het klimaat is geld te verdienen .
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    Het nieuwe socialisme. Wanneer het geld van de anderen op is, is de onzin van het klimaat ook voorbij. Hoeveel euro heeft Anuna al bijgedragen en hoeveel hebben de marsen al gekost. Hoeveel dagen heeft dat kind al gebrost en zijn daar al maatregelen voor genomen. Ik denk van niet. Crevits zwijgt in alle talen.
  • Johan Vancaneghem

    5 jaar geleden
    Zolang je op de traditionele manier geld gaat aanwenden, gaat dit niet lukken... tenzij over vele tientallen jaren, en dan vele honderduizenden triljarden Euro's, maar die tijd zal je niet hebben, vrees ik. Kapitalisme tegen zijn gebrek aan ethiek organiseren is eigenlijk onvoldoende.