Direct naar artikelinhoud

IOC boert goed dankzij enorme tv-inkomsten

Bij de opening van het 124ste IOC Congres in Londen gisteren zei voorzitter Jacques Rogge dat het IOC financieel gezond is en dat staafde hij met cijfers. Het IOC heeft 460 miljoen euro aan reserves opgebouwd en dat is vergeleken met eind 2001 vervijfvoudigd. Vooral de verkoop van tv-rechten bracht goed op: voor de Winterspelen van 2010 in Vancouver en die van Londen telden tv-zenders zoals NBC 3,2 miljard euro neer. De rechten voor Sotsji 2014 en Rio 2016 zullen een gelijkaardig bedrag opleveren.

Olympisch voetbaltoernooi begint vandaag

De openingsceremonie van de Olympische Spelen is pas voor vrijdag, maar vandaag gaat het olympisch voetbaltoernooi van start. De vrouwen spelen vandaag hun eerste duels, de mannen zijn vanaf donderdag aan de beurt. Het eerste duel bij de mannen, Honduras-Marokko, wordt donderdag vanaf 12 uur gespeeld in Hampden Park in Glasgow. Bij de mannen mogen de spelers maximaal 23 jaar oud zijn, op drie oudere spelers na. Bij de vrouwen gelden geen beperkingen.

VN-secretaris Ban Ki Moon draagt olympische vlam

Ban Ki Moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, zal donderdag de olympische vlam dragen als één van de laatste fakkellopers. De Zuid-Koreaan zal een afstand van driehonderd meter lopen met het vuur in het centrum van Londen. De olympische vlam kwam vorige vrijdag aan in Londen, na een tocht door het Verenigd Koninkrijk en Ierland, die op 19 mei begon. Vrijdagavond volgt de blijde intrede in het olympische stadion tijdens de openingsceremonie.