Direct naar artikelinhoud

Pedersen bezorgt Gent derde thuiszege op rij

Nicklas Pedersen voelt zich goed bij AA Gent. Hij bezorgde zijn team tegen Bergen de zege en zit na zes wedstrijden aan drie doelpunten.

Zelden zo'n bescheiden en sympathieke profvoetballer ontmoet als Nicklas Pedersen. Zaterdag, een uur na de match tegen Bergen, nam Pedersen uitgebreid de tijd om beleefd te antwoorden op alle vragen. Zelfs toen een collega-journalist voor de derde keer vroeg of hij echt geen bepaald aantal doelpunten voor ogen heeft, bleef Pedersen hoffelijk. Het siert hem.

Ook in de kleedkamer gedraagt Pedersen zich keurig. Geen haantjesgedrag of grote mond, maar 'zo stil als een muis', grinnikt een ploegmaat. "Ik voel me goed in Gent. Al sinds de eerste dag. Die warmte heb ik nodig om sterk te presteren, want ik ben niet iemand die er meteen staat."

Toch mogen Pedersens cijfers gezien worden. Na zes speeldagen heeft de Deen drie doelpunten. Dat terwijl hij in de eerste twee wedstrijden in steun van Mboyo moest spelen. Zijn eerste goal van het seizoen, in Anderlecht, was een eerredder, maar de andere twee leverden samen vier punten op. Een gelijkspel tegen Club Brugge en een zege tegen Bergen.

"Twee dagen voor de match vroeg de coach of ik de strafschoppen wilde trappen. Hoewel mijn laatste penalty dateert van goedvijf en een half jaar geleden, antwoordde ik dat het geen probleem was. Gelukkig ging ik niet in de leer bij Romelu Lukaku", schaterlacht Pedersen.

"Ik moet wel toegeven dat ook ik ooit eens een strafschop miste. Net als Lukaku in een strafschoppenreeks."

De topschutter van AA Gent stapte gisterochtend op het vliegtuig richting Denemarken, waar hij met de nationale ploeg twee belangrijke kwalificatie-interlands voor het WK moet afwerken. Eerst uit in Malta, daarna in Armenië. "We zijn verplicht om twee keer te winnen."