Direct naar artikelinhoud

Beerschot krijgt geen licentie

Los van de sportieve redding is het financieel geplaagde Beerschot niet zeker van een licentie voor volgend seizoen in eerste klasse. De Antwerpse club kreeg gisteravond laat het verdict van de licentiecommissie te horen. Beerschot liet al weten in beroep te gaan.

De licentiecommissie had gisteren een vette kluif aan het dossier. Twee uur lang zaten Beerschotvoorzitter Patrick Vanoppen en advocaat Dirk De Maeseneer in een zaaltje van het bondsgebouw om hun zaak te verdedigen.In hetzelfde zaaltje had Vanoppen vorig jaar het beleid van de voetbalbond met de grond gelijk gemaakt.

Gisteren moest hij op gratie van diezelfde voetbalbond rekenen. De licentiecommissie had nog vele bijkomende vragen, ook gezien de uitspraak van de Antwerpse Rechtbank van Koophandel. Die heeft Beerschot eind vorige maand tot 31 mei gerechtelijke bescherming tegen schuldeisers verleend. Beerschot legde aan de rechter een plan voor, dat ook voorziet in een kapitaalsinjectie van 2,5 miljoen euro.

"Die juridische bescherming was voor de licentiecommissie een van de hoofdpunten in het debat", gaf advocaat De Maeseneer toe na de hoorzitting. Vanoppen zelf wou geen commentaar kwijt. De Maeseneer: "We weten dat we niet het beste dossier van België hebben, maar er liggen plannen klaar die de redding van de club kunnen betekenen. Jullie weten dat Beerschot nood heeft aan vers kapitaal. De commissie beschikt nu over de documenten dat er een kapitaalsinjectie zal gebeuren. Dat is in volle gang. Vanwaar het geld komt, mag ik jullie wel niet meedelen."

Ook de achterstallige spelerslonen - een belangrijke licentievoorwaarde - zouden intussen betaald zijn. "Die zijn geregeld tot eind februari. Eind deze week regelen we de maand maart." De uitspraak van de licentiecommissie liet na de verdediging van Beerschot lang op zich laten wachten. Uiteindelijk kwam het nieuws dat de club geen licentie krijgt voor volgend seizoen. Beerschot heeft al laten weten in beroep te gaan. De club heeft drie werkdagen tijd om dat formeel in te dienen. Omdat een beroep opschortend werkt, kan Beerschot in dat geval ook gewoon verder voetballen in play-off 3.