Direct naar artikelinhoud

Andy Schleck dronken aangetroffen in hotel

Een Frans politicus schrok zich dinsdagavond een hoedje. In een hotel in München moest hij Andy Schleck in de lift helpen. Schleck was zo dronken dat hij niet in staat bleek de knop in te drukken van de verdieping waar hij een kamer had gehuurd.

Pierre-Yves Le Borgn' is een Frans socialistisch politicus. Nadat hij dinsdagavond laat in een hotel in München had ingecheckt, zette hij het volgende op Facebook: "Een kerel die duidelijk een glas te veel op had stapt met moeite de lift in en probeert vruchteloos op de knop te duwen. Ik herken een groot wielerkampioen, de voorbije jaren twee keer tweede in de Tour. Treurig."

Le Borgn' houdt de naam nog even voor zich, maar na speculaties over en weer doet hij toch het hele verhaal: "Het was Andy Schleck. Hij hield zich met moeite staande. Ik heb op de knop geduwd van zijn verdieping. Ik vond de situatie erg triest. De dag ervoor had hij opgegeven in Tirreno-Adriatico en sinds de lente van 2012 heeft hij geen koers meer uitgereden. Zijn broer Fränk is geschorst voor doping. Ik zag voor mij een jongen op de dool, dronken en alleen in een hotel."

Bij de Leopardploeg van Schleck verkoos men niet te reageren op het bericht. Maar het lijkt van kwaad naar erger te gaan met Andy Schleck. Sportief maakt de renner niets meer klaar, sinds hij in juni vorig jaar bij een val in de Dauphiné zijn heiligbeen brak.

Schleck moest maanden revalideren. Hij miste de Tour en het wereldkampioenschap. Geruchten over een drankprobleem doen al een tijd de ronde. "We willen de oude Andy terug. Het is nodig dat hij gespecialiseerde hulp zoekt", klinkt het in zijn omgeving.