Direct naar artikelinhoud

Ahmed Hassan op weg naar Lierse

Het ziet ernaar uit dat voormalig Anderlechtvedette Ahmed Hassan (37) opnieuw in België aan de slag gaat. De Egyptische spelmaker staat op het punt om een contract te tekenen bij Lierse.

Al sinds Lierses promotie naar eerste klasse, in het voorjaar van 2010, wordt Ahmed Hassan gelinkt aan de Pallieters. Voorzitter Maged Samy is een grote fan van record-international Hassan, die in Egypte een haast goddelijke status heeft. Samy mag zich ook een persoonlijke vriend noemen van de middenvelder. Zo zat Hassan in het verleden al naast Samy op de eretribune van het Vanderpoortenstadion. Hassan verleiden tot een avontuur op het Lisp zat er echter tot nog toe niet in, maar daar lijkt nu verandering in te komen.

Tegenover Egyptische media verklaarde Hassan immers dat hij op het punt staat om zijn huidige club Zamalek te verlaten. "Ik ga het bestuur vragen om mijn contract te ontbinden", liet Hassan verstaan. "Dat lijkt me het beste voor beide partijen. Niemand weet wanneer de competitie in Egypte exact zal worden hervat (ten gevolge van de politiek instabiele situatie ligt het voetbal er al maanden stil, red.) en ik wil graag voetballen. Bovendien word ik bij Zamalek al veertien maanden niet betaald. Ik heb een aanbieding van Lierse en dat kan een mooie oplossing zijn. Ik verlang opnieuw naar wat sportieve en extrasportieve stabiliteit. Ik reken dus op begrip van Zamalek."

Hassan lijkt overigens niet over één nacht ijs te gaan, want eerder deze zomer won hij bij de andere Egyptische spelers van Lierse al bijkomende informatie in over de club. Bij Lierse was grote baas Maged Samy gisteren niet te bereiken voor commentaar, maar in de wandelgangen vernamen wij dat de club zo goed als rond is met Hassan. Volgens onze informatie wordt de 'farao' eind deze week in Lier verwacht en hoopt men hem op de derde speeldag al te kunnen opstellen op Bergen. Mogelijk speelt Hassan zaterdag nog wel met Zamalek tegen Anderlechts Congolese zusterclub TP Mazembe in het kader van de Afrikaanse Champions League, al is dat niet eens helemaal zeker.

Indien Lierse de deal met Ahmed Hassan helemaal kan afronden, heeft men de balvaste en creatieve middenvelder waarnaar men na het vertrek van Milos Maric op zoek was. Al blijft het natuurlijk afwachten of Hassan het hoge niveau dat hij tussen 2006 en 2008 in Anderlecht haalde op zijn 37ste nog kan benaderen. Toen was de spelverdeler goed voor twintig doelpunten in 56 competitieduels.