Direct naar artikelinhoud

Rafa Benitez onder vuur bij Real-spelers

De mot zit er in bij Real Madrid. Rafa Benitez is er pas een paar maanden coach, maar toch zijn de eerste breukjes al zichtbaar. Zo noemde Benitez Ronaldo "niet per se de beste speler waar ik al mee gewerkt heb". Benzema, zijn topschutter in de competitie, zit het dan weer hoog dat hij telkens vervangen wordt. Maar dat er iets niet pluis is in de kleedkamer, maakte zijn kapitein Ramos pijnlijk duidelijk bij de nationale ploeg. Benitez had zich kritisch uitgelaten over Ramos na diens penaltyfout tegen Atlético. Ramos kaatste de bal echter terug: "Als we praten over mijn fout, moeten we het misschien ook hebben over de wijzigingen van de coach." Toch zouden de plooien alweer gladgestreken zijn. Afwachten hoe lang dat zal duren.

Barcelona volgt Youri Tielemans van nabij

Bronnen dicht bij FC Barcelona melden ons dat de club de voorbije weken tot drie keer toe scouts naar ons land stuurde om de prestaties van de 18-jarige Youri Tielemans te volgen. Barcelona is evenwel niet de enige club die dit seizoen al meer dan één keer een scout naar ons land stuurde met de specifieke opdracht om hem te volgen. Manchester United en Borussia Dortmund gingen Barça al voor. De geïnteresseerde clubs zullen dat overigens nog een hele tijd kunnen doen, want bij de entourage van Tielemans vernemen we dat er geen sprake van kan zijn dat de middenvelder in de winterstop vertrekt. Ten vroegste aan het einde van het seizoen zou Tielemans bereid zijn om te luisteren naar concrete aanbiedingen.

Charleroi betrokken bij omkoopzaak

Twee malafide personen worden in Singapore beschuldigd van het trukeren van drie oefenwedstrijden, die door Macedonische scheidsrechters werden gefloten. Een ervan is VVV Venlo-Charleroi. De andere twee zijn Steaua Boekarest-Dinamo Moskou en Steaua Boekarest-Sturm Graz. Charleroi ontmoette VV Venlo in januari 2013 in het Turkse Antalya, waar Charleroi op stage was. De wedstrijd eindigde op een 1-0-zege voor VVV. De scheidsrechters zouden 25.000 euro gekregen hebben om VVV te laten winnen. Bij Charleroi is men verbijsterd en wil men niet reageren op het omkoopschandaal, waarbij de Waalse club uiteraard geen schuld treft.