Direct naar artikelinhoud

Hellebaut ligt voor op olympisch schema

Tia Hellebaut heeft de voorbereiding op haar tweede comeback nu echt ingezet. Na een korte rustperiode bouwt ze sinds deze week gestaag op richting Spelen van Londen. Volgens haar coach en levenspartner Wim Vandeven ligt Tia voor op het schema.

"Qua conditie en kracht staat Tia op dit moment al verder dan we hadden gedacht. Begin februari moet ze klaar zijn voor haar eerste wedstrijd." En dat is goed nieuws exact 295 dagen voor het begin van de Spelen in Londen.

Samen met Kim Clijsters torst Tia Hellebaut de medaillehoop van onze natie voor de komende Spelen. Het gouden huzarenstukje van Peking nog eens overdoen wordt moeilijk, maar Tia's coach Vandeven belooft ons alvast één ding. "Tia zal top zijn in Londen." Sinds begin oktober bouwt Hellebaut, die in februari voor de tweede keer mama werd, de trainingsintensiteit gestaag op. "Hoever ze momenteel al staat, is procentueel moeilijk uit te drukken", zegt Vandeven. "Maar ze ligt wel nog altijd ruim voor op schema. Ik zie echt geen reden waarom ze niet op haar oude niveau zou kunnen terugkeren. Op het einde van de zomer zijn we zelfs al begonnen met de eerste springtrainingen. Nadien volgde een kleine rustpauze, maar sinds begin deze week zijn we de fysieke belastingen opnieuw gaan opvoeren. Tia is opnieuw zes dagen op zeven bezig met topsport. Nog altijd heel voorzichtig, want we willen natuurlijk geen risico's nemen." Over de hoogte die Tia nu al haalt, wil Vandeven liever niets kwijt. "Op dit moment is dat niet relevant", legt hij uit. "We houden het voor het ogenblik enkel nog maar bij een korte aanloop. Zolang we niet met een volledige aanloop werken, speelt de hoogte geen rol." (KDZ)