Margaret Thatcher in een demonstratie vóór Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
Margaret Thatcher in een demonstratie vóór Europa. © Getty Images

Waarom de brexitcrisis niet uit de lucht komt vallen: de stugge relatie tussen de Britten en Europa

Wat is dat toch tussen Europa en de Britten? Een blik op de recente geschiedenis leert dat de huidige crisis niet uit de lucht komt vallen.

4 reacties

  • Rudi De Schrijver

    5 jaar geleden
    Het probleem is dat GB nog steeds denkt een wereldmacht te zijn maar hebben hun kolonies reeds lang uit handen gegeven en is hun reputatie op wereldniveau geslonken tot de uitspattingen op de spaanse en bulgaarse stranden
  • Paul Jansen

    5 jaar geleden
    Eigenlijk hebben ze recht op een harde Brexit, die kunnen ze dan goed aan hun hart laten komen en beseffen waar ze mee bezig zijn. Dat Groot Brittannië is helemaal niet zo groot, het is een mooi land maar het is wel kleiner dan Ecuador, en wie spreekt er over Ecuador? Als de Schotten bij de EU willen schiet er niet veel meer over.
  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    "GB rules the waves" of dat denken er nog steeds in GB . Wanneer krijgen ze daar eens geschiedenis lessen , hun koningshuis is Europees van oorsprong en zelf het Engels vindt zijn oorsprong op het continent of zijn ze Hastings (1066) vergeten?
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Van dag 1 was het miserie en de EU gaf altijd toe. ZE willen de euro niet, ze rijden aan de verkeerde kant, ze hebben problemen met Schengen en overal moesten er uitzonderingen en aanpassingen komen voor de Britten. Nu gedragen ze zich weer als een bende diva's die eruit willen met alleen maar voordelen. Een exit a la carte.