Direct naar artikelinhoud

Xeikon voert overnamegesprekken

Xeikon wordt mogelijk overgenomen. De grafische groep laat weten dat het gesprekken voert met een kandidaat-overnemer. De holding Punch, eigenaar van Xeikon, zegt kennis te hebben genomen van die demarche.

In afwachting van Xeikons mededeling werd de notering van Punch International in Brussel en die van Xeikon in Amsterdam om 15.35 uur opgeschort. Punch, de monoholding boven Xeikon, stond op dat ogenblik 9,5 procent hoger, Xeikon 8,1 procent. In de voorbije zeven dagen gingen beide aandelen een kwart hoger. "Een opvallende koersbeweging", luidt het bij de Nederlandse beurswaakhond.

De gesprekken tussen Xeikon en de kandidaat-overnemer zitten in de 'initiële fase'. Punch, dat bijna 66 procent van Xeikon in handen heeft, reageert dat het kennis heeft genomen van die gesprekken. "Te gepasten tijde zullen we ons beraden over relevante aspecten en gevolgen van een eventueel bod", stelt Punch.

Punch is een lege schelp geworden na de verkoop van de automobielactiviteiten. In de schelp zitten wat aandelen Accentis (zowat 1 procent van de intrinsieke waarde van Punch), Xeikon en wat schulden aan datzelfde Xeikon.