Direct naar artikelinhoud

Weer onderzoek naar zinloos geweld

Een jongen van achttien jaar uit Wilrijk zegt dat drie jongeren zijn mondhoek hebben stukgesneden. Politie en parket onderzoeken of hij een nieuw slachtoffer is van zinloos geweld.

De feiten speelden zich vrijdagavond af aan een voetbalveldje in Wilrijk. Wout D. vertelde de politie dat hij onderweg naar huis opeens omsingeld werd door drie jonge Marokkanen. Twee hielden hem vast, een derde haalde met een mes zijn mondhoek open. De wonde moest zowel langs binnen als buiten worden gehecht.

De moeder van Wout vreest dat hij er een blijvend litteken aan over zal houden. "Maar erger is de mentale druk", zegt ze. De vrouw omschrijft haar zoon als een brave jongen. "Hij heeft zich wel wat stoer opgesteld toen ze hem lastig vielen. Maakte dat hen misschien woest?" De daders verdwenen volgens de politie zonder buit. "Ze lieten de jongen zijn portefeuille en gsm ongemoeid", zegt de woordvoerder.

Toch wil het parket nog niet gezegd hebben dat het gaat om zinloos geweld. Dit omdat de onderzoekers het voorlopig alleen moeten stellen met de verklaring van de jongen. Voor zover bekend zijn er geen andere getuigen.

Het zou al het vierde geval van zinloos geweld zijn sinds september in Antwerpen. "De feiten worden door parket en politie ernstig genomen en worden door de cel jongerencriminaliteit onderzocht. In het belang van het onderzoek wordt geen verdere commentaar gegeven", zegt parketwoordvoerder Stéphanie Chomé.