© ss

Ouders laten pitbullterriër ‘babysitten’ op pasgeboren zoontje

Met één stevige beet kan hij de arm van een aanvaller afbijten, maar toch hebben Marlon en Lisa Grennan alle vertrouwen in hun Amerikaanse pitbullterriër Hulk. Het vertrouwen is zelfs zo groot dat ze hem laten ‘babysitten’ op hun pasgeboren zoontje Jackson.

nadb

Marlon en Lisa uit New Hampshire hebben er geen moment aan getwijfeld om Hulk voor te stellen aan de baby. Onder toezicht mag hij zelfs likken aan het gezichtje van de kleine Jackson.

“Ik maak me helemaal geen zorgen wanneer Hulk bij de baby is”, zegt mama Lisa. “Toen we voor het eerst met Jackson thuiskwamen, was Hulk meteen dol op hem. Hij keek toe hoe ik voor de baby zorgde en ging kijken wanneer hij aan het huilen was. Hij is de perfecte beschermer en babysitter. Hij houdt echt van het kindje, dat zie je in zijn ogen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Arm afbijten”

Op dezelfde manier lieten ze hun hond vroeger kennismaken met hun oudste zoon Jordan. Ook dat verliep naar eigen zeggen vlekkeloos. Nochtans is Hulk een stevige hond die “makkelijk een arm kan afbijten”.

Vader Marlon is - met zijn bedrijf Dark Dynasty K9s - gespecialiseerd in het trainen van politiehonden en beschermingshonden voor beroemdheden. De familie raakte bekend in 2015 met video’s van Hulk. Alleen op YouTube haalden ze meer dan 100 miljoen kijkers.

“Mensen zien Hulk bijten in de video’s, maar dat is een volledig andere kant van hem. Hij is een getrainde en zeer stabiele hond. Het is zijn job om het gezin te beschermen. Wij hebben alles goed onder controle. Ik zou Jackson nooit op de grond leggen en hem alleen achterlaten bij de honden. Ik vertrouw Hulk. Hij ziet ook wel dat Jackson een baby is. Net zoals bij hun eigen kinderen weten ze dat ze voorzichtig moeten zijn.”

Toch krijgt het gezin veel kritiek. “Hoe kan je je hond nu laten likken aan het gezichtje van je baby?!”, klinkt het dan. “Maar ik laat mijn hond toch ook aan mijn gezicht likken”, reageert Lisa. “Ik vind dat helemaal niet vies.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer