Direct naar artikelinhoud

Tchité heeft deal met Club Brugge, nu Standard nog

Meme Tchité (28) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een mondeling akkoord bereikt met Club Brugge. Op clubniveau kan de zaak makkelijk afgerond worden, want Tchité kan weg voor 1,25 miljoen euro.

Bij Standard waren ze gisteren verrast door deze ontwikkelingen en zetten ze alle zeilen bij om Tchité nog op andere ideeën te brengen. Dat leek vergeefse moeite, want bij het ter perse gaan van deze editie leefde in Brugge de hoop om de zaak snel af te ronden. Gebeurde dat, zal Tchité de geschiedenis ingaan als de eerste speler die voor Standard, Anderlecht en Club Brugge heeft gespeeld.

Tchité ligt al even goed in de markt. Hij bereikte tijdens zijn vakantie een mondeling akkoord met Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten. Ook Eintracht Frankfurt, Hannover en een Spaanse club meldden zich. De transfer is dus nakend. Alleen vindt die binnen de Belgische grenzen plaats. "Begin deze week werd ik gecontacteerd door een bemiddelaar die zei gemandateerd te zijn door Club Brugge en daarvan ook een bewijs kon voorleggen", aldus manager Alfred Raoul. "Na een zeer vruchtbaar gesprek met Meme erbij hebben we in de nacht van dinsdag op woensdag een akkoord bereikt. Rechtstreeks met de Brugse directie hebben we niet gepraat, maar dat was niet nodig aangezien onze gesprekspartner dat in naam van de club deed."

Zodra de overeenkomst was bereikt, nam Raoul contact op met Standard. "Telefonisch en elektronisch bracht ik de club op de hoogte van de situatie. Het is nu aan de clubs om de zaak verder af te ronden. Mocht Pierre François nog aan zet zijn geweest op Sclessin, dan zou dat niet het minste probleem hebben opgeleverd. Nu worden er blijkbaar spijkers op laag water gezocht om een aangegane verbintenis niet te moeten nakomen."

Die stipuleert dat Tchité tegen een vastgelegd bedrag mag vertrekken. Dat werd bepaald op 1,25 miljoen euro.

Club Brugge bereikte volgens Cypriotische bronnen gisteren ook een overeenkomst met APOEL Nicosia over de Macedonische international Ivan Trickovski (25). Ook met de speler zou Club een akkoord hebben. Hij moet in Brugge nog wel medische testen afleggen.

De offensieve middenvelder was de voorbije twee seizoenen 'Speler van het Jaar' in Cyprus en werd onlangs ook uitgeroepen tot 'Beste speler van Macedonië'. Hij moet bij Club Dirar doen vergeten. Met APOEL bereikte Trickovski dit seizoen de kwartfinale van de Champions League, nadat zij in de achtste finale Lyon hadden uitgeschakeld.