Direct naar artikelinhoud

Netflix zet punt achter 'Marco Polo'

Netflix maakt geen derde seizoen van de historische dramaserie Marco Polo. De dure reeks bleek geen succes.

Marco Polo is gebaseerd op het leven van de 14e-eeuwse Venetiaanse ontdekkingsreiziger en handelaar en ging in 2014 in première. Producent Harvey Weinstein leverde twee seizoenen af van elk tien afleveringen. Het tweede seizoen ging deze zomer nog in première. Met een internationale cast hoopte Netflix een wereldwijd publiek te bereiken. Zo speelde de Italiaanse acteur Lorenzo Richelmy de rol van Marco Polo, terwijl Benedict Wong, een Britse acteur wiens ouders uit Hongkong kwamen, in de huid kroop van de machtige heerser Kublai Khan.

De serie, die werd opgenomen in Hongarije, werd lauw ontvangen door critici en kreeg nooit de aanhang waarmee andere Netflix-reeksen wel kunnen uitpakken. Ook het tweede seizoen werd niet op applaus onthaald.

200 miljoen

Een domper voor Netflix, dat heel wat in de reeks heeft geïnvesteerd. Volgens The Hollywood Reporter loopt het verlies op tot 200 miljoen dollar. Al gaf Netflix-baas Ted Sarandos eerder dit jaar nog te kennen dat de reeks "deed wat ze moest doen".

Toch besliste de streamingdienst nu om er definitief een punt achter te zetten. "We willen iedereen bedanken die vol overgave aan de serie heeft gewerkt, van begin tot eind", stelt Netflix-vicepresident content Cindy Holland. Marco Polo is daarmee wel de eerste Netflix-reeks die er al na twee seizoenen mee moet ophouden. Eerder trok de streamingdienst de stekker uit Bloodline, Hemlock Grove en Lillyhammer, telkens na drie seizoenen.