Direct naar artikelinhoud

Lotus Bakeries investeert fors in België

De koekjesfabrikant Lotus Bakeries investeert de komende drie jaar 27 miljoen euro in de uitbreiding van zijn productiesites in Lembeke en in Oostakker. Er komen 20 jobs bij. In Lembeke wordt de capaciteit voor speculoos opgevoerd met nieuwe productielijnen en opslagruimte. In Oostakker breidt Lotus Bakeries de productiehal uit en brengt er alle gebakproductie samen.

De uitvoer van Lotus-speculoos naar Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië, de VS en Azië is de jongste jaren sterk toegenomen. Dat dwingt Lotus Bakeries zijn productiecapaciteit in Lembeke fors op te voeren. Tegelijk verhuist de productie van frangipanes naar Oostakker, wat extra ruimte creëert voor speculoos. In Oostakker wordt nog enkel gebak geproduceerd. De capaciteit wordt daar met 50 procent verhoogd. Lotus Bakeries was in 2009 goed voor 261 miljoen euro omzet met 1.224 medewerkers.

Delacre

Dat Belgische koekjes erg in de smaak vallen, blijkt ook uit de belangstelling van de Chinese groep Bright Food Group voor United Biscuits. De groep uit Shanghai startte onderhandelingen voor de overname van de eigenaar van het bekende Belgische merk Delacre. De Chinezen willen tot 2,3 miljard euro betalen.