Direct naar artikelinhoud

Weer doden bij religieus getint geweld in Nigeria

In het Nigeriaanse Jos, in het centrum van het West-Afrikaanse land, zijn vijf doden gevallen bij geweld tussen moslims en christenen.

Het geweld deed zich voor nadat eerder op de dag het levenloze lichaam van een zeventienjarige jongen werd aangetroffen. Dat meldt de plaatselijke politie. De tiener was een moslim en zou om het leven zijn gebracht door christenen.

Honderden jonge moslims trokken woedend de straat op na de vondst van het lichaam. Diverse straten in het district Dutse Uku, in het noorden van Jos, werden afgezet.

Drie christenen werden tijdens een wraakactie even later om het leven gebracht. Verscheidene voorbijgangers werden neergestoken, drie slachtoffers overleden later aan hun verwondingen. Het leger loste schoten in de lucht in een poging de gemoederen te bedaren.

Later op de dag werd nog een vijfde lichaam gevonden in Miango, een district in het zuiden van Jos. Volgens een woordvoerder van de interventiedienst ging het om een twintigjarige man, die donderdag voor de laatste keer werd gezien.

Jos, een stad met een half miljoen inwoners in de deelstaat Plateau, is steeds vaker het toneel van religieus geweld tussen moslims en christenen.