Direct naar artikelinhoud

Goffin: 'Trots op onze campagne'

De tennisfans mochten niet klagen: David Goffin bood in het enkelspel tennis waar fijnproevers van smullen. Helaas toonde Andy Murray waarom hij de nummer 2 van de wereld is. 'Ik kan mezelf niets verwijten', zei Goffin.

Geen wonder dat de vermoeidheid en de emoties - de tranen stonden in de ogen - op het gezicht van David Goffin af te lezen stonden. Bijna negen uur heeft de Luikenaar dit weekend getennist aan een hoge intensiteit: een kleine drie uur vrijdag bij zijn inhaaljacht tegen Kyle Edmund, bijna drie uur zaterdag in het dubbelspel met Steve Darcis en gisteren zowat drie uur in een slopende match tegen Andy Murray.

Goffin moest erkennen dat Murray een maatje te groot is. "Hij is gewoon supersolide. Ik heb geprobeerd hem te doen lopen, maar hij blijft constant op niveau spelen. Fysiek is hij ijzersterk en op gravel heeft hij dit jaar een enorme progressie gemaakt. Ik heb elk punt tot het uiterste gespeeld en kan van niets spijt hebben, maar Murray was beter."

Als de eerste ontgoocheling om het verlies weggeëbd is, komt de fierheid na deze campagne toch bovendrijven. Goffin: "Het hele team mag trots zijn. We hebben een ongelooflijk seizoen in de Davis Cup gespeeld. Met de staf en alle spelers hebben we onvergetelijke momenten beleefd. We hebben getoond dat België in tennis weer tot mooie dingen in staat is. Een Davis Cup-finale spelen in eigen land in zo'n ambiance, dat maken we misschien één keer mee. Hopelijk blijft het publiek ons ook volgend jaar in de eerste ronde tegen Kroatië massaal steunen, want dat zal geen makkelijk duel zijn."

De ontlading van Goffin had ook te maken met zijn hele seizoen. "Een lang en goed seizoen met veel mooie momenten. Ik brak door tot de top vijftien. Dit geeft me nog meer motivatie om in 2016 beter te doen." De tweede week van een grandslam halen en een plaatsje in de top tien bemachtigen staan daarbij met stip genoteerd. Goffin beseft dat er wel nog werk aan de winkel is: "Als ik andere spelers uit de top tien wil kloppen, moet ik mijn spel in elk onderdeel verbeteren: nog beter serveren en agressiever tennissen vanop de baseline."

Maar eerst volgt vakantie. Weliswaar slechts twee weken, daarna begint de voorbereiding op volgend seizoen.