Direct naar artikelinhoud

Filmmaker countert Abercrombie & Fitch

De Amerikaanse filmmaker Greg Karber is een opmerkelijke actie gestart om kledingmerk Abercrombie & Fitch onderuit te halen. De man deelt kledingstukken van A&F uit aan daklozen, en roept iedereen op hetzelfde te doen.

Daarmee wil Karber protesteren tegen de controversiële stijl van CEO Mike Jeffries, die onder meer weigert om XL of XXL-maten te verkopen, omdat hij niet wil dat dikke mensen zijn kleren kunnen dragen.

In een filmpje over zijn actie noemt Karber A&F een "afschuwelijk bedrijf". Het stoort hem dat het merk kleren met productiefouten nog liever verbrandt dan ze te schenken aan organisaties voor kansarmen. Karber trok daarom naar achterafbuurten in Los Angeles, om er A&F-kleren uit te delen aan sjofele daklozen, net het publiek waarmee het merk tot elke prijs niet mee geassocieerd wil worden.

In zijn filmpje roept Karber op om zijn voorbeeld te volgen. Zijn doel is om het imago van het merk totaal om te keren, zodat A&F uiteindelijk bekend wordt als 'het grootste merk voor daklozen'.