© Facebook/Tara Wood

Leven van deze man veranderde voorgoed nadat Norah (4) hem aansprak in de supermarkt

Omdat het haar vierde verjaardag was, ging Norah Wood uit de Amerikaanse stad Augusta in september met haar moeder naar de winkel om cupcakes. Dolgelukkig en speels sprak ze daar een oudere man aan, de 82-jarige Dan Peterson. Die ontmoeting veranderde zijn leven voorgoed.

nadb

Het begon vorige maand met enkele lieve woorden die Norah zei tegen een eenzame oudere man. “Hey, oude meneer! Het is mijn verjaardag vandaag!”, riep het meisje. De man - Dan Peterson (82) - glimlachte en vroeg hoe oud ze was geworden.

Er volgde een kort gesprek dat afgesloten werd met een knuffel. “Het was slechts een ontmoeting van tien minuten in een winkel, maar het voelde zo magisch en warm aan”, zegt mama Tara Wood. Voor ze vertrokken, nam de moeder nog een foto van haar dochtertje en de oudere man.

Dat kon het einde van het verhaal geweest zijn, maar het werd eigenlijk het begin van een mooie band. Toen Tara Wood de foto namelijk op Facebook zette, herkende iemand de man. Ze gaf zijn contactinformatie door en schreef: “Dit is de eerste keer dat ik deze man zie lachen sinds de dood van zijn vrouw.”

Dan Peterson verloor zijn vrouw in maart en belandde in een zware depressie. “Die dag was een dag vol zelfbeklag”, zegt Dan aan CNN. “Ik had zo veel zelfmedelijden. Maar de kleine Norah veranderde alles.”

Moeder Tara nam uiteindelijk contact op met de man en sindsdien heeft het gezin een prachtige band opgebouwd met “Mr. Dan”. Ze hebben Halloween samen doorgebracht en zullen ook Thanksgiving samen vieren. “Je weet nooit welke positieve impact je op iemands leven kunt hebben als je de tijd neemt om hen op te merken”, zegt Tara nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER