Adele: "Tijd nemen voor mezelf maakt van mij een betere moeder"

Na de geboorte van haar zoon Angelo had Adele last van een postnatale depressie en meende ze dat ze de grootste vergissing van haar leven had begaan. Dat vertelt de Britse zangeres in een gesprek met Vanity Fair.

Dik vier jaar geleden is Adele bevallen van Angelo, haar eerste en tot nog toe enige kind. Hoewel ze zielsveel van hem houdt, duurde het een hele poos vooraleer ze zich aan het moederschap wist aan te passen. Ze leed zelfs aan een postnatale depressie, zo vertelt ze aan Vanity Fair.

"Ik was geobsedeerd door mijn kind en ik voelde me erg ontoereikend", zegt ze. Haar partner Simon Konecki raadde haar aan met andere moeders over haar gevoelens te praten, maar dat wou ze eerst niet doen. Tot ze uiteindelijk toch haar hart durfde uit te storten bij een vrienden die een kind had gekregen waarna de negatieve emoties stilaan verdwenen.

Adele begon ook een namiddag per week voor zichzelf uit te trekken wat de situatie eveneens verbeterde. "Een vriend van me vroeg me of ik me niet schuldig voelde. Dat was het geval, maar niet zo schuldig als ik me had gevoeld indien ik het niet deed. Tijd nemen voor mezelf maakt van mij een betere moeder."

"Ik was volkomen dronken toen ik "21" schreef"

Verder in het interview zegt Adele dat haar plankenkoorts nog steeds zo groot is dat ze na haar huidige tournee mogelijk nooit meer op tournee zal gaan. "Ik wil nog steeds albums maken, maar ik zou me perfect gelukkig voelen indien ik het applaus nooit meer zou horen."

Tegelijk meent ze dat ze nooit nog nummers zal schrijven die zo goed zijn als die op haar vorige album "21". "Ik was volkomen dronken toen ik dat album schreef", bekent ze in een adem. Zo schrijft ze het succes van haar hit "Someone like you" toe aan de twee flessen wijn per avond die ze toen dronk en aan kettingroken.

Meest gelezen