Direct naar artikelinhoud

Europa niet klaar voor tijdperk elektrische auto

Alle nieuwe wagens die in 2035 in Europa van de band rollen zullen elektrisch aangedreven zijn. Dat wordt voorspeld door het economische bureau van ING. De brandstofmotor zal dus verdwijnen, wat voor de Europese auto-industrie een probleem kan vormen.

Volgens het rapport van de economen van ING moet de Europese auto-industrie zich ernstig zorgen maken over de elektrische toekomst. Want waar Europa heer en meester is op het gebied van brandstofmotoren, dreigt het de boot te missen bij elektrische aandrijving.

De opmars van de elektrische auto is te danken aan sterke prijsdalingen van accu's. Al over zeven jaar zal een kilometer in een elektrische auto goedkoper zijn dan een kilometer in een vergelijkbare diesel- of benzinevariant. De snelle groei van het aantal oplaadpunten en de toenemende actieradius helpt bij de acceptatie van de elektrische auto, zo stellen de analisten van ING. Elektrische modellen die de komende jaren op de markt verschijnen, zoals de Tesla Model 3 en de Opel Ampera-e, hebben een actieradius van 350 kilometer. De komende jaren zullen steeds meer e-auto's een bereik hebben tot 500 kilometer, verwacht ING.

Het aandeel elektrische auto's in Europa is met 0,2 procent nog zeer gering. Maar doordat de barrières snel worden geslecht, zal vanaf 2020 het marktaandeel van nieuwe elektrische auto's groeien tot bijna 20 procent. Daarna treedt verdere versnelling op en zal nog eens tien jaar verder geen enkele benzine- of dieselauto meer worden verkocht.

Dat is goed nieuws voor het klimaat en de luchtkwaliteit in steden, die nu nog vaak te lijden heeft onder de uitstoot van onder meer schadelijke stikstofoxiden. Maar de voorspelde doorbraak zal minder goed uitpakken voor Europese autofabrikanten: zij zijn toonaangevend op het gebied van brandstofmotoren. Dit concurrentievoordeel verdwijnt snel, waardoor marges onder druk zullen komen. Voor Europese autobouwers wordt vooral de productie van batterijen een probleem.

Waar Europese automakers wereldwijd een kwart van de markt voor brandstofmotoren in handen hebben, bezitten ze slechts 3 procent van de markt voor li-ionaccu's, waarmee nu het gros van de elektrische auto's wordt aangedreven. China en Japan hebben hier het grootste marktaandeel. Ook de Verenigde Staten hebben dankzij automaker Tesla een flink aandeel.

Donkere tijden

Volgens de analisten van ING zal de waardeketen voor autobouwers volledig veranderen. Waar het onderstel van een auto met een benzinemotor bestaat uit 1.400 onderdelen, komt een elektrische auto met 200 stukken toe. Van de 217 miljard dollar (190 miljard euro) die jaarlijks omgaat in deze sector zal mogelijk een derde verdwijnen als de elektrische auto de hoofdrol krijgt. Een flink deel van de 90 fabrieken waar nu motoren en versnellingsbakken worden gebouwd, zal hierdoor op termijn verdwijnen, is de verwachting. Voor de werknemers in deze fabrieken breken ook donkere tijden aan omdat minder dan de helft van het aantal arbeiders nodig is om een elektrisch platform te bouwen.

"Voor Europese autobouwers biedt dienstverlening kansen om het dreigende verlies aan inkomsten uit de brandstofmotor te compenseren', zegt Max Erich, een van de opstellers van het rapport. Met initiatieven als autodelen en Uber-achtige taxidiensten kan een deel van het wegvallen van de inkomsten worden goedgemaakt.