Direct naar artikelinhoud

Terreurcel Verviers nog niet helemaal opgerold

De terreurcel waarvan donderdag twee leden in Verviers zijn omgebracht, is niet uitgeschakeld. "Er lopen nog leden rond, vrezen we. Mogelijk in Griekenland, maar ook in België. De situatie is uiterst gevaarlijk", zeggen hooggeplaatste veiligheidsbronnen.

De twee gedode terroristen in Verviers kwamen uit Molenbeek. Het gaat om S. en K., twee Belgische twintigers van Arabische afkomst die in Syrië hebben gevochten. Dat werd pas zaterdag duidelijk, toen de identificatie rond was.

"We hebben blijkbaar andere 'strijders' omgebracht dan we eerst dachten", zeggen bronnen. "Er zijn bijgevolg stevige vermoedens dat de terreurcel nog niet helemaal is uitgeschakeld en dat onze targets nog rondlopen, naast andere terroristen van wie we zelfs het bestaan niet kennen."

Het federaal parket vraagt ook de uitlevering van één van de twee verdachten die dit weekend in Athene zijn gearresteerd. "Er is gebleken dat er alsnog genoeg aanwijzingen zijn om de uitlevering te vragen van één van de twee personen", klinkt het. Eerder op de dag was gemeld dat de verdachten niets te maken hebben met de aanslagen die zijn verijdeld door het politieoptreden in Verviers.

Volgens een Griekse politiebron gaat het om een 31-jarige Algerijn die tot de lente van 2014 een gevangenisstraf in Griekenland uitzat wegens diefstallen. Bij zijn arrestatie werden draagbare telefoons in beslag genomen waarmee berichten zijn verstuurd naar de broer van één van de vermoorde mannen in Verviers.

►4