Bij AB InBev werd de coupon gehalveerd.
Volledig scherm
Bij AB InBev werd de coupon gehalveerd. © REUTERS

10 miljard euro op weg naar aandeelhouders van Belgische bedrijven

De Belgische bedrijven op de beurs keren dit jaar 9,95 miljard euro dividenden uit. Dat is een vijfde minder dan vorig jaar. Maar die daling is alleen te wijten aan de halvering van de coupon bij AB InBev. Zonder de biermogol stijgen de winstuitkeringen met 21 procent, schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

15 reacties

  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Strubbe, op deze dividenden wordt 30% vennootschapsbelasting en 30% roerende voorheffing betaald,Die belastingen kosten de genieters van dividenden wel degelijk geld: u stelt een verdubbeling van die belastingen voor? Windmolens worden wel degelijk door beursgenoteerde bedrijven gebouuwd, daar zijn geen groenen voor nodig. Misshien mensen wat meer aanmodigen om in beursgenoteerde ondernemingen te investeren?
  • james vroman

    5 jaar geleden
    zou het niet eens tijd worden dat de bedrijven zelf voor winsten beginnen te zorgen in plaats van de aandeelhouders te financieren met belasting geld ...
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af hoeveel van deze bedrijven zich achter het initiatief 'Sign for my Future' hebben geschaard. Met amper 40% van de uitbetaalde dividenden kan het plan van Groen (louter als voorbeeld) worden uitgevoerd zonder dat het de burger extra kost (alweer volgens Groen) ! Proximus, bv. heeft dat gedaan, betaalt vlotjes dividenden uit en ontslaat 2000 man. het klimaat is belangrijker dan het personeel.
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    De laagste lonen hebben tot ook 10€ cent bijgekregen een schande
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Risico investeringen mogen meer opbrengen dan ons spaarboekje, maar.. Het is veel, te veel. Toch graag X10 van zulke goed draaiende Belgische bedrijven, aan ons om ze hier te houden.