© BELGA

“Bpost wil opnieuw proberen PostNL over te nemen”

Bpost bereidt opnieuw een bod voor om PostNL over te nemen. Dat meldt de Nederlandse krant het Financieele Dagblad op basis van een document dat het in handen kreeg. In mei mislukte al een poging om PostNL over te nemen.

boj

Bpost zou zijn aanbod nu op zes cruciale punten hebben verbeterd, zo moet blijken uit het document dat door een vergissing van een pr-bureau in handen kwam van de Nederlandse zakenkrant. Eerdere overnamegesprekken werden in mei nog stopgezet door PostNL. De kloof bleek toen nog te diep.

Bovendien was ongenoegen gerezen over de gang van zaken in de onderhandelingen. Voormalig minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) lekte het nieuws dat BPost overnameplannen had, waarop de aandelen van beide bedrijven tijdelijk geschrapt werden. Enkele dagen later sprong de deal af. Huidig minister van Overheidsbedrijven Alexander De Croo (Open Vld) en N-VA-voorzitter Bart De Wever verweten Labille verantwoordelijk te zijn voor het afspringen van de fusie. Labille noemde die beschuldigingen ‘weinig ernstig’.

Als de fusie ditmaal wel doorgaat, zou het vierde grootste postbedrijf van Europa ontstaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer