Politie opent vuur tijdens achtervolging op Antwerpse ring

Een aangereden politievoertuig wordt weggetakeld. © BFM

In Antwerpen zijn vrijdagavond drie mannen opgepakt na een achtervolging die startte in Nederland en eindigde op de Antwerpse ring ter hoogte van Borgerhout. Dat bevestigt het Antwerpse parket zaterdag.

vdaa, rrln, svg

De Nederlandse politie riep vrijdagavond de hulp in van de collega’s van de Belgische federale politie, toen een verdacht voertuig met een hoge snelheid richting Antwerpen reed. De federale politie zette de achtervolging in. Daarbij werden snelheden tot 180 km per uur gehaald. Ook de lokale politie Antwerpen werd in bijstand geroepen, toen bleek dat het vluchtende voertuig de Antwerpse Ring naderde.

Het vluchtende voertuig nam vervolgens de afrit Borgerhout en reed de Singel op. Daar probeerde de politie het voertuig tot stilstand te brengen door een spijkereg op de weg te leggen. Die probeerden de verdachten nog ontwijken, een manoeuvre waarbij ze tegen de flank van een politiewagen botsten waarna ze uiteindelijk toch lekreden op de spijkereg.

Waarschuwingsschoten

De drie mannen van Iraaks-Koerdische afkomst vluchtten te voet weg, achternagezeten door leden van de lokale en federale politie. De lokale politie kon twee verdachten vatten. Ze werden overgedragen aan de collega’s van de federale politie.

Tijdens de achtervolging hebben zowel de federale politie als leden van de lokale politie waarschuwingsschoten gelost. Meerdere politievoertuigen liepen schade op en een politiemedewerker van de lokale politie Antwerpen raakte lichtgewond. Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak.