Apple stopt met ondersteuning iPhone 4

Slecht nieuws voor wie een iPhone 4 heeft: Apple stopt vanaf vandaag met de ondersteuning van dit type smartphone. Er worden geen vervangingsonderdelen meer gepubliceerd en ook softwareupdates zijn niet meer mogelijk. Apple beschouwt de smartphone als "oud product", meldt de Japanse website Macotakara.

Apple beschouwt zijn eigen producten die al langer dan vijf jaar en minder dan zeven jaar niet meer gemaakt worden als "oud". Producten die al langer dan zeven jaar niet meer gemaakt worden, worden gezien als “verouderd”. De iPhone 4 werd midden 2010 gelanceerd en behoort dus tot de eerste categorie.

Concreet betekent dit dat je het iOS-besturingssysteem op een iPhone 4 niet meer zal kunnen updaten. Apple biedt geen service meer voor dit product. Ook wisselonderdelen worden niet meer geproduceerd. Een iPhone 4 herstellen wordt dus een pak moeilijker, al zullen bepaalde verdelers nog even onderdelen op voorraad hebben. Officiële Apple Stores zullen die niet meer aanbieden.

Om dezelfde reden stopt Apple ook met de ondersteuning van de oude MacBook Air, die eind 2010 op de markt kwam. Vorige week heeft Apple zijn vernieuwde MacBook Pro voorgesteld, met een touchbar die de functietoetsen bovenaan het toetsenbord vervangt.

Meest gelezen