Nieuwe schorsing dreigt voor Manchester United-coach José Mourinho

De Engelse voetbalbond (FA) heeft opnieuw een disciplinaire procedure opgestart tegen José Mourinho. Dat maakte de FA dinsdag bekend. De bond beschuldigt de trainer van Manchester United van wangedrag tegenover scheidsrechter Mark Clattenburg tijdens het Premier League-duel van afgelopen weekend tegen Burnley (0-0).

Mourinho zou tijdens de rust verbaal in de clinch zijn gegaan met Clattenburg, en hierbij “grof en/of beledigend” taalgebruik gehanteerd hebben. De 53-jarige Portugees, die van Clattenburg de tweede helft vanuit de tribunes moest volgen, nam het de scheidsrechter kwalijk geen penalty te hebben toegekend aan zijn team. Mourinho heeft tot 4 november om bezwaar aan te tekenen.

Het is de tweede keer op korte tijd dat de FA Mourinho aanklaagt. Vorige week opende de Engelse voetbalfederatie nog een procedure tegen hem omdat ze Mourinho ervan beschuldigde scheidsrechter Anthony Taylor voor de zwaarbeladen derby op bezoek bij Liverpool (0-0) op 17 oktober onder druk te hebben gezet. “The Special One” had toen gesuggereerd dat het voor de ref lastig zou zijn om de wedstrijd goed te kunnen leiden.

Manchester United staat na tien speeldagen op de achtste plaats in de Premier League met vijftien punten.