"Oliemarkt begin volgend jaar opnieuw in evenwicht"

Begin volgend jaar zou er een einde moeten komen aan de relatief lage olieprijzen. Volgens de Saudische oliegigant Aramco moet er dan opnieuw een evenwicht zijn tussen het aanbod en de vraag.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without permission.

Het grote aanbod aan olie deed de prijzen in 2016 sterk dalen. Olie-exporterende landen als Saudi-Arabië voelen dat goed in hun portefeuille. "Maar het verschil tussen vraag en aanbod is nu aan het verkleinen", heeft Amine Nasser verklaard. Hij is de voorzitter van het Saudische staatsbedrijf Aramco. Volgens hem moet er in de eerste helft van 2017 opnieuw een evenwicht zijn.

Het Internationaal Energieagentschap verklaarde vorige week al dat de markt zich vroeger zou kunnen in evenwicht brengen als de belangrijkste olielanden volgende maand tijdens een bijeenkomst een plafond zouden overeenkomen op de productie. De organisatie van olie-exporterende landen OPEC slaagde er in september al in een akkoord te bereiken over productiebeperkende maatregelen. Meteen gingen de prijzen de hoogte in.

Meest gelezen