Bestuurder onder invloed valt in slaap achter stuur en rijdt minibusjes aan op E314: 6 gewonden

Bij een zwaar ongeval op de E314 richting Nederland raakten zondagochtend zes mensen lichtgewond. Een bestuurder viel er in slaap achter het stuur van zijn wagen en reed twee minibusjes aan. De snelweg was een tijdlang afgesloten, maar is intussen alweer vrij.

atb, jvh

Het ongeval vond zondagochtend om 6.45 uur plaats op de E314 richting Nederland ter hoogte van Holsbeek: de bestuurder van een Audi A3 die achter het stuur in slaap was gevallen, reed langs achteren in op een minibusje met daarin negen Roemenen die vanuit het Verenigd Koninkrijk op weg naar hun thuisland waren.

Het busje ging overkop, zes van de negen inzittenden raakten lichtgewond en werden naar ziekenhuizen in Leuven en Diest gebracht. Een ander busje met ook daarin negen Roemenen werd eveneens aangereden, maar zij raakten - net als de bestuurder van de Audi - niet gewond. Alle drie voertuigen zijn wel perte totale.

Het rijbewijs van de Audi-bestuurder, een twintiger uit Hasselt die onder invloed bleek, werd voor vijftien dagen ingetrokken door het parket. De snelweg werd tussen 6.45 en 9.20 afgesloten, maar is intussen weer vrijgegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen