Onkruid verwijderen zonder pesticiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Onkruid verwijderen zonder pesticiden. © Laurence Machiels

Hoe ga je onkruid te lijf zonder pesticiden? Deze middeltjes helpen echt

Daar is de lente, en daar is ook het eerste onkruid. Nu we geen klassieke onkruidbestrijders meer mogen gebruiken, grijpen we massaal terug naar huis- tuin-en-keukenmiddeltjes: kokend water, zout, azijn en bleekwater. Maar helpt het écht? En zijn die middeltjes dan zoveel milieuvriendelijker?

18 reacties

  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    Roundup mag enkel in grote hoeveelheden door boeren gespoten worden , die kleine hoeveelheid op uw oprit zal het milieu volledig kapot maken (onnozelaars). Roundup zou "mogelijk" kankerverwekkend zijn , jammer dat er nog geen enkel studie die naam waardig dit aangetoond heeft , maar er zijn wel al volksjuries in de USA die het "weten".
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Of iets groens in je tuin "onkruid" is beslis je zelf. Ik hou van verschillende soorten in de tuin, daar komen allerlei diertjes en insecten op af en daarvoor hoeft het er zeker niet verwaarloosd uit te zien..
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    En dan te denken dat al diegene die nu hier liggen te klagen over de commercie van "onkruidverdelgers" allemaal groen stemmen...om dat ze te lui zijn om te werken, zelfs in de tuin terwijl ze ge leren van een gratis uitkering....goed bezig met alles en iedereen te pamperen. Ik blijf uit mijn tuin uit. Zij die willen mogen, ik zal wel alleen gras afdoen.
  • trish nocash

    5 jaar geleden
    schoon zo'n plastieken grasmat in het echt..bij mij staan grote distel vol bijen en vlinders alsook stinkende gouwe met zijn gele bloempjes als border langs mijn huis rond, samen met lavendel mooi zicht, iedereen trekt dat uit als onkruid terwijl het net één van de topkruiden is in de fyto, ook herderstasje staat in het gras en mag zijn gangen al eens gaan, Heermoes zie ik als border en doe hem al eens korter met de handaccuschaar. Iedereen kontent. Maar vergif, nooit.
  • ERIC SPRANGERS

    5 jaar geleden
    zonder goedkoper alternatief zal er met veel chemische rotzooi gesproeid worden, die nog veel slechter zal zijn