© FrMi

Nieuwe website en centraal uitleensysteem voor Roppebibliotheek

De nieuwe website van de Heerse bieb staat al een tijdje online. Naast een upgrade voor de website kreeg de Roppebibliotheek, zoals de meeste Limburgse bibliotheken, ook een nieuw softwaresysteem.

Frank Missotten

De Heerse bibliotheek heeft, net als de meeste andere Limburgse bibliotheken, een nieuwe website. “Hiermee trekken we de kaart van gebruiksgemak voor de leners”, aldus Johan Mijs en Herlinde De Vos van de overkoepelende organisatie Cultuurconnect. “Voortaan kan je op één centrale plek informatie vinden over de bib en geïnspireerd worden om meer te lezen en te ontlenen. Je kan er de catalogus raadplegen, materialen verlengen of reserveren en zelfs lidkaarten van andere familieleden koppelen. De site is bovendien helemaal aangepast aan gebruik op de smartphone of tablet.” De nieuwe website is terug te vinden onder hetzelfde adres als vroeger: http://heers.bibliotheek.be.

Centraal bibliotheeksysteem

Naast een nieuwe website sluit de Roppebibliotheek sinds 27 maart ook aan op een volledig nieuw centraal uitleensysteem voor alle Nederlandstalige bibliotheken in Vlaanderen en in Brussel. “Dankzij het centrale bibliotheeksysteem zullen de bibliotheken veel efficiënter kunnen werken”, zegt bibliothecaris Heidi Loozen. “Ook hun onderlinge samenwerking kan een niveau hoger schakelen. De bibliotheken kunnen onderling modellen uitwerken waarbij uitlenen en terugbrengen van boeken in verschillende bibliotheken mogelijk wordt. Het nieuwe systeem zorgt meteen ook voor een vlottere dienstverlening in de bibliotheek.” Op de gemeenteraadszitting van eind maart werd ook het aangepaste gebruikersreglement goedgekeurd. Zo kan je voortaan maximaal 20 materialen vier weken uitlenen, maar die uitleentermijn kan je slecht één keer verlengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer