© ISOPIX

Luchtverkeersleiders stoppen met staken

De luchtverkeersleiders van skeyes stoppen met staken, als gevolg van de bemiddeling die deze week werd opgestart. Dat heeft de directeur-generaal van de overheidsdienst Collectieve arbeidsbetrekkingen zondag bekendgemaakt.

Jef Van Hoofstat

Bij skeyes zijn er al enkele weken acties uit onvrede met onder meer de werkdruk en de arbeidsomstandigheden. De directie beloofde een aantal maatregelen en sloot daarover een akkoord met de socialistische vakbond, maar de liberale en de christelijke vakbond vonden die onvoldoende. Daarop werden twee onafhankelijke bemiddelaars aangesteld om het water tussen directie en de vakbonden ACV-Transcom, ABVV-ACOD en VSOA te overbruggen. Zij kregen de vakbonden nu zo ver om de stakingsacties stop te zetten.

“Tijdens het bemiddelingsproces worden de syndicale acties opgeschort, en wordt er ook een communicatiestop ingevoerd om de bemiddeling zo sereen mogelijk te laten verlopen en alle kansen te geven op succes”, zo heet het in een persmededeling zondag.

Daardoor komt er alvast tijdelijk een einde aan de hinder op de Belgische luchthavens voor reizigers, en is het gevaar geweken dat de toeristische piek in de paasvakantie zwaar verstoord zou worden. Verdere bemiddeling in de komende weken moet de sociale rust bij skeyes helemaal doen weerkeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer