Ook styliste Lien Degol komt bij verkiezingen op voor Open VLD

© jph

Het was al bekend dat Open VLD in Vlaams-Brabant met tv-figuur Goedele Liekens en ex-Clouseau-drummer Bob Savenberg in mei naar de kiezer trekt. Uit de bekendmaking van de volledige lijsten blijkt dat ook styliste en modecoach Lien Degol kandidaat is. Degol is sinds nieuwjaar gemeenteraadslid in Leuven en staat 14de op de lijst van effectieven voor de Kamer.

jvh

Open VLD heeft in Vlaams-Brabant zowel voor het Vlaams als federaal parlement vier verkozenen. Bij de effectieven voor het Vlaams parlement trekt partijvoorzitter Gwendolyn Rutten de lijst. Maurits Vande Reyde (Diest), schepen in Diest en voormalig nationaal voorzitter van Jong VLD, staat tweede. De Vlaamse parlementsleden Gwenny De Vroe en Jo De Ro staan drie en vier, terwijl de Lennikse burgemeester Irina De Knop de strijdplaats op vijf bekleedt. Vlaams parlementslid Rik Daems duwt de lijst. Bob Savenberg staat eerste op de opvolgerslijst.

De Kamerlijst wordt zoals reeds bekend getrokken door federaal minister Maggie De Block, met de Hoeilaartse burgemeester en volksvertegenwoordiger Tim Vandenput op drie en Goedele Liekens op drie. Uittredend Vlaams parlementslid Daniëlle Vanwesenbeeck prijkt op vier en volksvertegenwoordiger Luk Van Biesen op vijf. Dirk Devroey, schepen in Overijse, duwt de federale lijst. De Tiense schepen Bram Delvaux is de eerste opvolger. De opvolgerslijst wordt geduwd door volksvertegenwoordiger Patricia Ceysens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen