Campagne om uit te kijken naar motorrijders: “Kijken kijken om elke motorrijder te zien”.
Volledig scherm
Campagne om uit te kijken naar motorrijders: “Kijken kijken om elke motorrijder te zien”. © RV

Campagne vraagt autobestuurders om uit te kijken voor motorrijders

Onder het motto “Kijken kijken om elke motorrijder te zien” heeft de Vlaamse Stichting Verkeerskunde vandaag in Zellik een nieuwe campagne gelanceerd om automobilisten en andere weggebruikers aan te sporen beter uit te kijken voor motorrijders. Nieuw onderzoek wijst uit dat veel ongevallen het gevolg zijn van het feit dat de automobilist de motorrijder niet opmerkte.

9 reacties

  • Stefaan Geers

    5 jaar geleden
    Beste Kayla, ik ken de wetgeving hierover en dit mag idd aan gematigde snelheid en 4 plnkers op. Maar wanneer men tegen 120 aan het rijden is, en men dit dan nog doet is het niet meer aan gematigde snelheid, dan is dit een overtreding en een gevaar!
  • Kayla Janssen

    5 jaar geleden
    bijna allemaal reacties van mensen die nog nooit op een motor hebben gereden volgens mij, maar zich de koning van de weg wanen in hun bedrijfswagen. Lees de wetgeving er maar eens opna, een motorrijder mag tussen de file in laveren aan een gematigde snelheid, maar de gefrustreerde autobestuurders rijden liever de gaten dicht waardoor wij als motorrijder in gevaarlijke situaties terecht komen.
  • Thierry Van Wonterghem

    5 jaar geleden
    Meeste motorijders komen overal nog tussen gevrongen, houden zich nooit aan de snelheid, willen waar ze maar kunnen voorbijsteken, denken dat ze niet mee in de file hoeven te staan door tussen de voetuigen te slalommen wat allemaal voor ongevallen zorgt met motorrijders, als ze zich eerst eens houden aan de verkeersregels dan is gans die campagne niet nodig
  • Walter Decock

    5 jaar geleden
    Als de motorrijders zich aan de regels zouden houden verdwijnen 80% van de problemen, maar ja, regels zijn er voor veel motorrijders te veel aan. Die beperken hun vrijheid!
  • Lieven De Smet

    5 jaar geleden
    Sommige automobilisten rijden bewust extra dicht bij motorijders of nemen express een bocht korter om de motorijder van de baan te rijden. Ik ben zelf motorijder en maak dit geregeld mee. En nee ik ben niet zo iemand die veel te snel en te wild rij. Ik rij met de moto op het gemak en om te ontstressen.