Guy Verhofstadt, hoofdonderhandelaar namens het Europees parlement voor de brexit, hoopt met name op een doorbraak rond het scenario van een douane-unie. “Op die manier vermijden we een harde brexit en lossen we ook het probleem van de Ierse grens op.”
Volledig scherm
Guy Verhofstadt, hoofdonderhandelaar namens het Europees parlement voor de brexit, hoopt met name op een doorbraak rond het scenario van een douane-unie. “Op die manier vermijden we een harde brexit en lossen we ook het probleem van de Ierse grens op.” © REUTERS

Guy Verhofstadt: “Ik verwacht deze week doorbraak in de brexit”

Guy Verhofstadt, hoofdonderhandelaar namens het Europees parlement voor de brexit, hoopt op en verwacht deze week een doorbraak in de brexitsaga. “Ik blijf optimistisch dat er volgende week maandag een akkoord zal zijn over een douane-unie”, zegt Verhofstadt vandaag in de studio van VTM Nieuws.

18 reacties

  • Lucie Vervaeke

    5 jaar geleden
    Guy, top politicus, intelligent man.
  • peter maas

    5 jaar geleden
    En weet u misschien een datum voor de belgen om hun mening te laten horen wat ze van de E.U.vinden,maar heel waarschijnlijk bent u nog steeds bang voor het resultaat zoals jaren geleden toen men u deze vraag stelde.
  • ERIC SPRANGERS

    5 jaar geleden
    een vraag Guy, waarom willen de Britten uit Europa, vraag dat eens. De ware toedracht zullen ze niet zeggen, dat is politiek. Willen ze er soms uit omdat Europa uit elkaar zal spatten met al zijn oplopende schulden?
  • Philippe Deckers

    5 jaar geleden
    wie gelooft die man nog?
  • Benny Marcelo

    5 jaar geleden
    De overtreffende trap van een arrogante is een eurogante. Vandaar dat er aardig wat mensen tegen de EEG zijn. De zelfbediening van al wie in de pot kan graaien is ronduit beschamend.