© Photo News

“Gsm Amazon-baas Jeff Bezos gehackt door Saoedi’s”

De gsm van Amazon-topman Jeff Bezos werd gehackt door Saudi-Arabië, dat de privégegevens vervolgens doorspeelde aan de Amerikaanse tabloid National Enquirer. Dat concludeert een door Bezos ingehuurde privédetective die moest uitspitten of het tijdschrift zich aan afpersing had bezondigd. Een en ander zou te maken hebben met de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.

Jef Van Hoofstat

Amazon-miljardair Jeff Bezos kwam begin dit jaar in een mediastorm terecht, toen hij aankondigde van zijn vrouw te scheiden, en de National Enquirer dag nog een artikel publiceerde op basis van privéberichten tussen Bezos en zijn minnares. De rijkste man ter wereld schakelde daarop privédetectives in om te achterhalen waar het lek vandaan kwam, waarna de uitgever van het weekblad ermee dreigde om intieme foto’s van Bezos en zijn minnares te publiceren als hij dat onderzoek niet stopzette. Bezos beschuldigde uitgever AMI daarop van afpersing.

De veiligheidschef van Bezos heeft nu ontdekt dat het initiële lek van de privéberichten tussen de Amazon-baas en zijn minnares uit Saudi-Arabië kwam. “Onze onderzoekers en verschillende experten concluderen met vertrouwen dat de Saudi’s toegang hadden tot het gsm-toestel, en daar private informatie uit hebben gehaald”, zegt Gavin De Becker aan de nieuwssite Daily Beast. Volgens De Becker is het op dit moment niet duidelijk of AMI daarvan op de hoogte was. Hij kon ook niet bevestigen of de informatie wel degelijk aan de National Enquirer is doorgespeeld.

Bezos is naast Amazon-topman ook eigenaar van The Washington Post. Een columnist van die krant, de Saudische journalist Jamal Khashoggi, werd vorig jaar vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul. De krant volgde de ontwikkelingen in dat verhaal van nabij, inclusief de beschuldigingen aan het adres van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer