“Wie kan helpen de wens voor onze stervende hond Mira te vervullen?”

© Ilse Vanhoutte

Vier jaar geleden redde de Gentse Lieselot een hond uit het asiel: de Engelse cockerspaniël Mira. Al die tijd kon ze rekenen op de steun en liefde van haar trouwe viervoeter. Maar op 20 oktober kreeg ze te horen dat haar hondje aan terminale kanker leed. “Daarom wil ik nog één keer doen wat ze het liefste doet: zwemmen. Ik ben daarom op zoek naar iemand met een zwembad waarin we een laatste keer samen kunnen genieten”, zegt Lieselot.

nadb

Eind juli maakte de cockerspaniël Mira een val, waardoor er plots een grote bult op haar neusje verscheen. De dierenartsen dachten dat het een bloeduitstorting was, en gaven de hond een aangepaste antibioticakuur.

© Lieselot Huys

“Midden september begon de bult echter plots te groeien”, vertelt eigenares Lieselot Huys. “In oktober stond een biopsie gepland, en niet veel later kreeg ik het verschikkelijke nieuws dat Mira een agressieve tumor had. De val had de kanker, die al geruimde tijd in haar lichaam woedde, blootgelegd.”

Doordat ook het neus- en kaakbeen al aangetast was, was een operatie niet meer mogelijk. “Daarom heb ik ervoor gekozen om haar laatste drie maanden memorabel te maken”, aldus het baasje. “ Vorig weekend zijn we gaan rennen in de duinen en hebben we een boswandeling gemaakt. Woensdag gaan we naar een binnenspeeltuin in Denderhoutem: Kwispelturig. Binnenkort staat er ook nog een heerlijke steak op het menu.”

Maar één van de dingen die Mira het liefst doet, heeft Lieselot nog niet kunnen volbrengen. “Zwemmen is haar grootste hobby, maar buiten is het water nu te koud. Er bestaan heel wat initiatieven in België om honden te laten zwemmen onder de vorm van aquatherapie, maar helaas mag het baasje dan niet mee in het zwembad. Enkel medewerkers zijn verzekerd. Daarom ben ik op zoek naar een zwembad waar zowel Mira als ik kunnen zwemmen.”

Lezers uit de regio Gent of omstreken die Lieselot en Mira een laatste onvergetelijke zwempartij kunnen bezorgen, kunnen haar contacteren via lieselothuys@hotmail.com.

© Lieselot Huys

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen