© ISOPIX

Meghan Markle kreeg Diana's tiara niet door prins Charles, maar Kate wél: “Te extravagant”

“Meghan Markle was van plan om een bijzondere tiara te dragen op haar eerste diner in een ander continent, maar dat heeft prins Charles haar persoonlijk verboden.” Dat schrijft Daily Mail op basis van anonieme bronnen uit de koninklijke entourage. Haar schoonvader zou daar een duidelijke reden voor hebben gegeven: haar keuze was té extravagant.

mrra

Het incidentje tussen Meghan Markle en prins Charles zou dateren van tijdens het staatsdiner met president Jioji Konrote in Fiji op 23 oktober. De hertogin van Sussex zou destijds gehoopt hebben dat ze een prachtige tiara had kunnen lenen uit de koninklijke collectie. Maar dat was buiten haar schoonvader gerekend. “Prins Charles zei haar dat het niet mocht, omdat zulk uiterlijk vertoon niet gepast zou zijn. Haar keuze was té extravagant.”

© ISOPIX

Maar Meghan Markle liet het daar niet bij, zegt dezelfde bron. “Ze begreep de geplogenheden van het land niet, en dat dure sieraden in bepaalde delen van het Britse Gemenebest (onafhankelijke landen, die nog steeds een Britse monarch als staatshoofd hebben, red.) niet gepast zijn”, klinkt het. “Prins Charles heeft dat haar dan in een apart gesprek uitgebreid uitgelegd en dan heeft ze toegegeven. De berisping gebeurde zeer vriendelijk.” Meghan Markle kwam dan maar naar het feest zonder hoofdtooi, al droeg ze wel grote diamanten oorbellen.

Kate vs. Meghan

Een opmerkelijk detail: Kate Middleton schitterde diezelfde avond wel door een enorme tiara tijdens een staatsbanket in Buckingham Palace. Eén die ook haar schoonmoeder Lady Di nog gedragen had.

Volgens de anonieme bron zou het best kunnen dat Meghan Markle ook dat exemplaar had aangevraagd. Of Kate Middleton zelf aan haar schoonvader gevraagd had om haar de tiara te geven in plaats van aan Meghan, is niet bekend. Britse media speculeren er echter duchtig op los. Het is immers niet de eerste keer dat er bericht wordt over een gespannen en jaloerse houding tussen de twee dames.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer