AP
Volledig scherm
© AP

Lewis Hamilton profiteert van pech Ferrari, maar onze man in Bahrein ziet vooral de prestatie van Leclerc: “Uitstel is geen afstel”

Formule 1Lewis Hamilton heeft in Bahrein de tweede manche in het wereldkampioenschap Formule 1 gewonnen. Op het circuit van Sakhir bleef de vijfvoudige wereldkampioen zijn Finse Mercedes-ploemaat Valtteri Bottas drie seconden voor. De Monegask Charles Leclerc (Ferrari) werd op zes seconden derde. Onze man in Bahrein analyseert.

10 reacties

  • Ineke Visser

    5 jaar geleden
    Hoe kan het dat de 2 Renault's tegelijkertijd uitvallen? En echt zuur voor Leclerc.
  • Ricardo Paulssen

    5 jaar geleden
    Jos Janssen, zoals max zelf al heeft aangegeven zou dat onverdiend zijn geweest. De auto was gewoon niet goed en Max was al blij met plek 4
  • Marko Decandt

    5 jaar geleden
    Denk dat McLaren ook eens zo'n jaar gehad heeft, als ze finishten waren ze bijna altijd winnaar, maar heel vaak liet de motor het afweten omdat hij te opgefokt was. Denk dat Ferrari misschien nu ook zo'n jaar tegemoet gaat. Op een moment is het té voor de motor.
  • jos jansen

    5 jaar geleden
    waarom de saftycar?Die was er niet nodig,Verstappen is derde daarmee basta!
  • Freddie HEREMANS

    5 jaar geleden
    Dat Ferrari 20 km/u sneller is op de rechte stukken dan Mercedes is abnormaal te noemen. Ergens moet dat gecompenseerd worden, en dat bleek dan in de race zelf : de opgefokte motor kan het niet aan ! Jammer voor Leclerc, maar de jonge Fransman is een wereldkampioen in wording, eerder nog dan Verstappen. En wat Vettel betreft, tja die blijft de fouten opstapelen, als een beginneling. De rustige vastheid Hamilton ziet dat graag gebeuren.