© ss

Vrouw ernstig verbrand nadat ze wind laat tijdens operatie

Een vrouw is in het universitaire ziekenhuis van Tokio zwaar verbrand geraakt tijdens een operatie. De oorzaak? De vrouw liet tijdens de operatie een scheet.

lbo

De vrouw onderging een operatie aan haar baarmoederhals. Tijdens die operatie gebruikten de chirurgen ook lasers. Plots ontstond er tijdens de operatie een steekvlam, waardoor de vrouw zelf in brand vloog. Ze kreeg zware brandwonden aan haar benen en heupen.

Na lang onderzoek bleek dat een scheet van de vrouw de oorzaak was van de steekvlam. De gassen van de wind in combinatie met de laserstraal deed de steekvlam ontstaan.

“Het darmgas van de patiënte verspreidde zich in de operatiezaal. Dat was de aanleiding voor het ontbranden van de laserstraal tot een steekvlam”, zo staat in het rapport. “De steekvlam sloeg daarna over op het laken dat over de patiënte lag, waardoor ze ernstige brandwonden kreeg.”

Het incident dateert al van een paar maanden geleden, maar door het onderzoek naar de oorzaak van de brand komt het nieuws van het incident nu pas naar buiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER