Cruiseschip op weg naar Gent en tanker op weg naar Antwerpen botsen op Westerschelde: vijf gewonden

Bij de aanvaring op de Westerschelde tussen een passagiersschip en een tanker zijn vijf mensen lichtgewond geraakt, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland. De gewonden vielen op het passagiersschip, schrijft de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). Een bemanningslid is met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek, de anderen genoten medische behandeling aan boord.

Het Zwitsers cruiseschip Viking Indun, dat riviercruises maakt, was vanuit Antwerpen op weg naar Gent terwijl de onder Maltese vlag varende tanker Chemical Marketer vanuit het Turkse Iskenderoen juist koers zette naar Antwerpen. De aanvaring deed zich om 00.10 uur voor nabij boei 22, ter hoogte van de Churchilllaan. Over de oorzaak is nog niets bekend.

De 135 meter lange en 12 meter brede Viking Indun heeft 171 passagiers aan boord en telt 44 bemanningsleden. Beide schepen liepen forse schade op. Het cruiseschip is naar de binnenhaven van Terneuzen verplaatst. Daar volgt een inspectie. Daarna valt de beslissing of het schip al dan niet zijn reis kan voortzetten.

© politie landelijke eenheid

Ook de 134 meter lange en 21 meter brede tanker, die flink beschadigd is, ondergaat inspectie. Het schip is geladen met aardolie. Geciteerd door de PZC zegt de veiligheidsregio dat er geen gevaar voor lekkage is. Niemand van de bemanningsleden raakte gewond.

De opvarenden zijn nog steeds aan boord van de riviercruise. Sommigen van hen zijn erg geschrokken door de aanvaring, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen