Meer dan zes miljoen Britten ondertekenen petitie tegen brexit

door
Belga
Leestijd 1 min.

Reeds meer dan zes miljoen Britten hebben een onlinepetitie tegen de brexit ondertekend. "De regering voert herhaaldelijk aan dat uit de Europese Unie (EU) stappen de 'wil van het volk' is. Wij moeten een einde maken aan die stelling door de kracht van de steun van de bevolking om (in de EU) te blijven aan te tonen", zo valt er te lezen. Vandaag omstreeks 08.00 uur Belgische tijd waren er al 6.027.408 ondertekenaars, stelde het persagentschap Belga vast. Nooit eerder heeft een parlementaire onlinepetitie zoveel handtekeningen verworven, zegt SkyNews. Op een gegeven ogenblik kwamen er om de minuut bijna 2.000 handtekeningen bij zodat de website crashte. Het vorige record was ook al omtrent de brexit, aldus Sky. Zowat 4,2 miljoen mensen vroegen toen naar een tweede referendum onder voorwaarden. Van zodra een petitie meer dan 100.000 handtekeningen verwerft, moet het parlement die bekijken. Dit gebeurt vandaag.

De regering moet een antwoord geven van zodra er meer dan 10.000 ondertekenaars zijn, zegt de site. Zij deed dit reeds op 26 maart door te zeggen dat zij Artikel 50 niet zal herroepen. De Conservatieve bewindsploeg zegt het resultaat van het referendum van 2016 te zullen eerbiedigen en "met het parlement samen te werken om een deal te bereiken die ons toelaat de Europese Unie te verlaten".

SkyNews berichtte gisteren dat een rivaliserende petitie om het "referendum na te komen" en dus uit de EU te stappen, al meer dan 170.000 handtekeningen verwierf.

bron: Belga