Instagram
Volledig scherm
© Instagram

“Ik liet mijn borsten preventief amputeren na genetische test. Maar die bleek fout”

Medisch23 jaar was Maureen Boesen toen ze de beslissing nam om haar beide borsten preventief te laten amputeren. Ze had te horen gekregen dat ze - net als zo veel andere vrouwen in haar familie - een genmutatie had die haar een ernstig verhoogd risico gaf op borst- en eierstokkanker en ze wilde niets aan het toeval overlaten. Tien jaar later bleek plots dat er een fout was gebeurd.

15 reacties

  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    De techniek evolueert ook en in het geval van DNA-onderzoek zelfs veel. misschien was de tesuit de jaren 90 wel accuraat volgens de techniek van die tijd.
  • Niki Dens

    5 jaar geleden
    @Andre Dewilde haar gemis was niet per sé haar borsten, in het vinden van liefde, maar het gemis omdat ze haar kinderen niet zelf heeft kunnen voeden.
  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    Het is héél erg wat haar overkomen is en hoop voor haar dat er genoegdoening geschiedt in de rechtbank. Anderzijds, liefde vinden en ontvangen hangt niet af van de grootte van je borsten. Mijn vrouw heeft een mini- A. Draagt bustehouder met opvulling, maar ik vind haar de liefste schat die God onder zijn zon gezet heeft.
  • Belinda Vanderhallen

    5 jaar geleden
    Het is erg wat haar overkwam, maar het is beter zo dan andersom.
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Nooit het advies van dokters als enige waarheid aannemen.