Sp.a-parlementslid Caroline Gennez (sp.a) en onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Sp.a-parlementslid Caroline Gennez (sp.a) en onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V). © belga

Caroline Gennez reageert op onderwijsbuis: "Crevits heeft unieke kans gemist om lat weer hoger te leggen”

Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) en de Vlaamse regering hebben met de hervorming van de eindtermen en de “te minimale” modernisering van het secundair onderwijs “een unieke kans gemist om de lat in ons onderwijs echt opnieuw hoger te leggen”. Dat zegt Vlaams parlementslid Caroline Gennez (sp.a) in een reactie op de studie van de KU Leuven, die aantoont dat de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen zwaar gebuisd is. Minister Crevits geeft in VTM NIEUWS toe dat er te lang gepraat en te weinig gebeurd is.

48 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    GENEZ in de voetsporen van De Wever. Mirakels bestaan toch. Enfin, populisten draaien zich altijd naar de richting met de minste tegenstand.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Crevits in de voetsporen van De Wever. Mirakels bestaan toch. Enfin, populisten draaien zich altijd naar de richting met de minste tegenstand.
  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Ben geen fan van Gennez. Ze heeft al kansen genoeg gehad om het waar te maken.
  • August Leemans

    5 jaar geleden
    Ik zat eens in het parlement als toehoorder bij een debat over het onderwijs en wat Gennez daar toen uitkraamde ging alle schaamte voorbij. Dus haar op de post van onderwijs zou een regelrechte ramp zijn. Ik draag de socialisten niet in mijn hart, maar Frank Vandenbroecke wist wel als minister van onderwijs waar hij het over had. Die vertrouwde ik wel want hij kende zijn dossiers.
  • Peter Wieme

    5 jaar geleden
    Latten leggen, eindtermen, blablabla ? Streef naar eenvoud! Gewoon een eenvoudige opsomming van te behandelen onderwerpen als leerplan. Geen onnozel geformuleerde eindeloze reeksen van doelstellingen. Noteren in een simpele agenda i.p.v. de idiote platformen vol nutteloze tabs om altijd maar info te noteren. Ik kan zo nog enkele uren doorgaan. Was ik maar minister van onderwijs! Een leerkracht lagere school.