Natuurbranden in Californië (archieffoto uit 2015).
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurbranden in Californië (archieffoto uit 2015). © EPA

Amerikaanse bestsellerauteur over klimaatverandering: "Het is erger dan je denkt, veel erger”

Klimaatverandering is veel angstaanjagender dan de meeste mensen beseffen, stelt de Amerikaanse journalist en schrijver David Wallace-Wells. Toch blijft hij optimistisch. “We hebben zelf in de hand hoeveel CO2 we nog de atmosfeer in pompen.”

75 reacties

  • Lieven Vermandere

    5 jaar geleden
    @Ignace Debonne. Gewoon de aarde haar selectie laten maken en niet telkens gaan tussenspringen.
  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Vanaf de tijd dat de aarde een dampkring heeft, zijn er weersveranderingen. Deze worden bepaald door veel verschillende factoren.Nu is tegenwoordig het klimaat een hot item. Vooral door de media, milieupartijen en politiek wordt de oorzaak van onze huidige klimaatsverandering sterk uit het verband gerukt. Grote klimaatsveranderingen ontstaan bijvoorbeeld door vulkanische activiteit, platentectoniek, meteoorinslagen enz. De ijstijd begon zo’n 2 miljoen jaar geleden. en duurt nog steeds voort.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het maakt weinig verschil uit of je voor of tegen bent. Het zal je geld kosten. Als we de ogen sluiten voor het probleem heel veel. En als we het verstandig aanpakken een klein beetje minder.
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Dat al die groene jongens dan de vaste oplossing van politici dan paar al beginnen uit te voeren: meer belastingen en zelfs de vervuilendste vervuiler is plots " de properste die ooit gemaakt is geweest". Stop toch met dat geklaag en denk liever aan oplossingen. Belachelijk groen gespuis.
  • nick heyman

    5 jaar geleden
    Patrick vermuyten... das de enige en slimste opmerking hierover!! Jij snapt het ook...we zijn gewoon met teveel... simpel als da