Jonge fietser (17) doodgereden voor ogen van zijn broer

© gsb

Bij een tragisch ongeval langs de Kanaalweg in Ooigem is dinsdagavond de 17-jarige Sander Prat om het leven gekomen. De jonge fietser werd voor de ogen van zijn broer gegrepen door een wagen. Ze waren bijna thuis van de Koppenbergcross.

Geoffrey Sabbe

Het verschrikkelijk ongeval op Allerheiligen gebeurde rond 19.15 uur langs de Kanaalweg, op de grens van Ooigem en Oostrozebeke. Een wagen die richting Ooigem reed, merkte niet op dat er twee fietsers de straat wilden oversteken. Sander Prat en zijn broer waren op zo’n tweehonderd meter van hun woning in de Nieuwenhovestraat in Hulste. Ze waren naar verluidt op de terugweg van een lange dag op de Koppenbergcross.

Volgens omstanders die er snel bij waren, kwamen de twee broers van het jaagpad bij het kanaal Roeselare-Leie. Op het kruispunt richting hun woning schepte de auto de 17-jarige Sander op voor de ogen van zijn broer. De jongen werd tientallen meters ver geslingerd. Zijn fiets vloog over een gracht en belandde een dertigtal meter verder in een weide.

Omstandigheden onduidelijk

© gsb

De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse, maar voor de tiener kon jammer genoeg geen hulp meer baten. Hij overleed ter plaatse en in het bijzijn van zijn broer aan zijn zware verwondingen.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog onduidelijk. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de omstandigheden te onderzoeken. Mogelijk speelde het feit dat de weg onverlicht was een rol bij het ongeval. De straat werd urenlang afgesloten voor het verkeer.

Landbouwers

Sander Prat kwam uit een landbouwersgezin met drie broers. Vader Geert Prat en mama Kaatje Naessens runnen niet ver van de plaats van het ongeval een gemengd landbouwbedrijf met slachtkippen en varkens. Geert en Kaatje kwamen onmiddellijk naar de plaats van het ongeval toen ze het dramatische nieuws hoorden. Ook vrienden en buurtbewoners kwamen ter plaatse. De verslagenheid was enorm.

© gsb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen