Lieven Boeve (L) en Bart De Wever (R)
Volledig scherm
Lieven Boeve (L) en Bart De Wever (R) © Photonews/Belga

De Wever haalt scherp uit naar “pretpedagogie” van katholieke onderwijskoepel

Dat de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen daalt, is in grote mate te wijten aan de “pretpedagogie” van het katholieke onderwijs. Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever in Terzake. “Het kwaliteitsverlies zit bijna exclusief bij het katholiek onderwijs." 

198 reacties

  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    De wever claimde vorige keer migratie en begroting, we zien wat er van gekomen is, Francken is er wss rijk van geworden, maar beleid was er niet, Van Overtveldt slaagt er in om een begrotingstekort achter te laten van 9 miljard. En sinds de Wever burgemeester is worden er in A'pen oorlogen uit gevochten en gaat hij zelf op de vlucht. Ik denk dat NVA NIKS kan claimen, wegens TOTAAL onbekwaam op elk niveau!!!!!!
  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    Als er nu één iemand is die beter zijn mond kan houden is het toch wel De Wever, al jaren staat hij aan de zijlijn te brullen en dàt is zijn enige verdienste. Uit de regering gestapt om Francken te redden wegens totaal onbekwaam, van Overtveldt is ook plots van de aarde verdwenen, geen verantwoording over de 9 miljard € begrotingstekort, Homans heeft de armoede nog vergroot, Weyts verantwoordelijk voor mobiliteit speelde met de katten en De Wever vlucht uit A'pen en laat een puinhoop achter.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zal veel gepalaverd worden. Maar er zal niets opgelost worden. Want ze zijn zelfs niet in staat om een probleem te herkennen. Elkaar voortdurend in de haren vliegen dat kunnen ze wel.
  • Guy Van Becelaere

    5 jaar geleden
    Vroeger gingen wij naar school om te studeren en kennis op te doen en onze ouders stonden in voor onze opvoeding, nu moeten de leraars de kinderen opvoeden en en onderwijs geven en zelfs pampers verversen al thans volgens de ouders en voor de kinderen moet alles leuk zijn zelfs naar het toilet gaan want daar hoort muziek te zijn
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    De achteruitgang van het onderwijs is te wijten aan het feit dat er geen respect en weinig interesse is voor het TSO en BSO. Velen kijken er op neer. Te veel ouders sturen hun kinderen naar het ASO ook al zijn het geen studiehoofden. Als de resultaten niet voldoen wordt er van alles bij gesleurd als excuus om de kinderen te delibereren. Dan is het te verwachten dat de kwaliteit van het onderwijs achteruit gaat.