Gele hesjes stelen wapen van agent en vernietigen opnamen van amokmakers

© BELGA

In de rand van de klimaatbetoging van zondag in Brussel bracht een bende gele hesjes vernielingen aan en ging de politie te lijf. Nu blijkt dat er zelfs een wapen van een agent werd afgenomen en dat politie-opnamen werden vernietigd.

tg

Onder de manifestanten van zondag bevond zich een team van de gerechtelijke brigade van de politie. Ze waren speciaal ingezet om zo veel mogelijk beelden te maken van amokmakers en van de vernielingen die ze aanbrachten. Zo was onder meer te zien hoe een man met een klauwhamer ruiten vernielde.

Maar op een gegeven moment werden de agenten omsingeld en kreeg één van hen rake klappen. Mogelijk werden ze door de manifestanten herkend als politieman en daarom aangevallen.

Alleszins werd tijdens de schermutselingen het wapen van één van de agenten afgenomen. En ook verschillende opnames die de agenten maakten en die als bewijsmateriaal moesten dienen om amokmakers te identificeren, werden vernietigd.

Zowel het filmmateriaal als het wapen werden kort nadien teruggevonden. Maar veel beelden zijn onbruikbaar gemaakt.

Minstens een agent liep verwondingen op. Een 70-tal manifestanten zijn opgepakt.

LEES OOK. Anuna De Wever na commotie tijdens klimaatmars: “Distantiëren ons volledig van de relschoppers”

De politie Brussel-Hoofdstad Elsene doet een oproep om alle beeldmateriaal van de beschadigingen en agressies tijdens de klimaatmars van zondag 31 maart in te sturen via het e-mailadres info@polbru.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen