dinsdag 2 april 2019 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  VTM

Huwelijk Joris en Annelies overleeft ‘Blind getrouwd’ niet en daar hebben de twee niets aan toe te voegen

Het vel van de experts van Blind getrouwd is voorlopig gered: drie van de vijf koppels blijven na vijf weken getrouwd. Dat is een opsteker na de vier mislukte huwelijken van vorig jaar, al is voorbehoud wel op zijn plaats: twee van de vier koppels gingen toen pas ná de opnames uit elkaar. Voor Joris en Annelies is het over en uit, zij hebben even genoeg van de camera’s én de aandacht.

Drie van de vijf koppels blijven na vijf weken – de duur van het experiment – samen: dat is de balans van Blind getrouwd. Een voorlopige balans, want de koppels zijn einde oktober en begin december getrouwd. Pas volgende week weten we wie er vandaag nog altijd samen is en pas dan weten we of dit vierde seizoen beter – of minder slecht – doet dan het vorige. Ook toen bleven drie van de koppels na vijf weken samen, maar later besloten twee van de drie koppels alsnog te scheiden.

  VTM

Frustrerende rit

Vijf weken was welletjes voor Annelies Huibers (29) uit Kessel-Lo en Joris Brauns (30) uit Antwerpen: zoals verwacht trokken zij er allebei op hun beslissingsmoment de stekker uit. In tegenstelling tot Lenny en Jolien, die ook na vijf weken beslisten te scheiden, willen Annelies en Joris daar geen uitleg over geven. Een verrassing is dat niet: in plaats van een geweldig avontuur werd Blind getrouwd voor beiden een frustrerende rit. Na een perfecte trouwdag liep Joris op de huwelijksreis zo hard van stapel dat Annelies in ademnood kwam. Het samenwonen bracht geen beterschap: Joris wist met zijn enthousiaste zelf geen blijf, Annelies trok zich meer en meer terug in haar cocon. Op sociale media kreeg Joris vooral medelijden toebedeeld, het grootste deel van de negatieve reacties was voor Annelies. Heel wat mensen vroegen zich af waarom zij zich inschreef voor Blind getrouwd; ze zou zich te weinig hebben opengesteld voor Joris.

De nieuwe Marjolein

Volgens de makers van Blind getrouwd moeten we niet te hard zijn voor Joris en Annelies: “Al was het maar omdat ze hun vijf weken wel hebben volgemaakt, ondanks de moeilijkheden. Al die tijd zijn ze blijven praten. Al had de ene niet altijd het gevoel dat de andere even goed luisterde. Toen Joris die tachtig witte rozen kocht voor Annelies, deed hij dat met de beste bedoelingen. Maar voor Annelies was dat een dieptepunt: zij had Joris gevraagd om haar een beetje tijd te geven. Met die rozen had zij het gevoel dat Joris écht niet naar haar geluisterd had. Ze hebben dat uitgepraat en hun tweede adem gevonden, maar de dynamiek tussen die twee zat gewoon niet goed. Annelies wou het rustig aan doen, Joris dacht: dit zit goed, gaan met die banaan. Annelies heeft echt haar best gedaan om er iets van te maken. Alleen is er bij Annelies een groot verschil tussen wat ze zegt en hoe ze het zegt. Ze meent het goed, maar het komt er soms verkeerd uit.”

(lees verder onder de foto)

  VTM

Joris & Annelies. Blind Getrouwd

De makers vinden het opvallend dat het opnieuw de vrouw is die er op sociale media van langs krijgt, terwijl je in een relatie toch met twee bent. “Annelies is sterk genoeg om die reacties naast zich neer te leggen, maar ze vindt het wel erg dat de mensen uit haar directe omgeving eronder lijden”. Zo werd Annelies een paar weken geleden in een roddelblad “de nieuwe Marjolein” genoemd, naar Marjolein die vorig seizoen de grootste bagger over zich heen kreeg tijdens haar verzuurde huwelijk met Mike. Vorige week pakte datzelfde blad uit met een interview waarin Joris zei dat hij van Annelies “soms iets meer inzet had verwacht”, wat op de cover werd vertaald in “ze doet haar best niet”. Wellicht was die ronkende titel ook voor Joris de spreekwoordelijke druppel. Volgende week duiken ze allebei nog op in de laatste aflevering van Blind getrouwd, waarin te zien is hoe het vandaag met alle deelnemers gaat.

  VTM

 Blind Getrouwd

Victor en Line: “Het helpt als de ene gas terugneemt”

Opluchting ook bij Victor: een kleine kriebel bij Line was voor haar genoeg om getrouwd te blijven.

Die kleine kriebel had Victor van Meerten (29) natuurlijk al veel eerder dan Line Verckist (29). Maar nu voelt Line het ook: “Ik voel dat er potentieel is, dat er meer uit te halen valt.” De twijfels waren er nochtans, zeker de eerste week: “Ik ben vrij avontuurlijk. Ik ben bijvoorbeeld in mijn eentje gaan rondtrekken in Thailand en Indonesië, ging met twee vriendinnen naar de Faeröer-eilanden om rond te trekken. Toen ik met Victor op huwelijksreis een eerste keer ging wandelen op het strand, wou hij al vrij snel terugdraaien: hij had het wel gezien, terwijl ik eigenlijk zin had om die rotsen te beklimmen. (lacht) Toen was er wel even paniek. De volgende dag zijn we weer gaan wandelen en hield Victor het wel vol. Hij heeft op dat vlak af en toe een extra duwtje nodig en dan komt het wel goed. Victor zat al verder met zijn gevoelens, maar we hebben afstand genomen en dat hielp. Nu is er een kleine kriebel.”

Victor wist dat Line hun huwelijk ook na het experiment nog een kans wou geven, maar was er toch niet gerust in: “Onbewust ben je toch zenuwachtig. Maar ik wist dat Line en ik elkaar halfweg konden ontmoeten. Ik heb wat gas teruggenomen, zij heeft een stapje gezet. Je moet een manier vinden om de druk eraf te halen. Ik vond het bijvoorbeeld moeilijk om mezelf te zijn, met de camera erbovenop, het was ook heel druk op het werk, ik was weg uit mijn vertrouwde omgeving, niet simpel. Dan moet je relativeren en dat is gelukt.”

Victor & Line. Blind Getrouwd

 Blind Getrouwd

Tim en Elke: “Wij zijn gebombardeerd tot hét koppel”

Tim en Elke blijven na vijf weken getrouwd. Het omgekeerde zou iedereen verbaasd hebben.

Dat ze van bij de start tot hét koppel zijn gebombardeerd, vinden Tim Beer (36) en Elke Voorspoels (37) niet erg: “Liever zo dan omgekeerd.” De rust waarmee ze dit experiment beleefden, valt op. “Elke en ik zaten altijd op hetzelfde niveau,” zegt Tim, “dat maakt het vanzelf gemakkelijker om met elkaar om te gaan. Het is moeilijker als de ene smoorverliefd is en de andere dat niet kan beantwoorden. Samenwonen met Elke ging heel goed, maar we wilden ook weten of we elkaar zouden missen als we niet bij elkaar waren.”

Elke had zich voorgenomen om alles te doen om haar huwelijk te doen slagen. “Ik was benieuwd wat er zou gebeuren als de camera’s er niet meer bij waren. Het klikte heel goed met de cameraploeg, maar je kunt voor de camera niet over familie, vrienden, het werk of vorige relaties praten omdat je al die mensen er niet zomaar bij wil betrekken. Ik maakte me aanvankelijk meer zorgen over het ontbreken van een echte klik dan Tim, maar we zijn altijd eerlijk geweest tegenover elkaar en we hadden het in die vijf weken heel tof samen. Nu de camera’s weg zijn, kunnen we samen leuke dingen doen zonder dat er drie, vier mensen achter ons aanlopen. (lacht) Tim en ik hebben elkaar graag, we zien wel of het meer wordt.”

Tim & Elke Blind Getrouwd

 Blind Getrouwd

Stijn en Joke: “We gaan er geen ‘Temptation island’ van maken”

Stijn deed een vreugdesprongetje toen Joke hem zei dat ook zij getrouwd wil blijven.

Voor Stijn Van Goethem (30) was het vrij snel zonneklaar: Joke Zwanckaert (32) is een blijver. Joke ís gebleven, al deed zij er langer over om dat te beslissen: “Ik had die vijf weken echt nodig om Stijn beter te leren kennen. Ik vond hem meteen tof, maar pas na verloop van tijd besefte ik: ik vind Stijn écht tof. (lacht) Heel in het begin maakte ik me een beetje zorgen over het verschil in interesses. Stijn kan gemakkelijk een heel weekend thuisblijven en daar van genieten, ik kan dat niet goed. Ik heb geen zittend gat, ik wil mensen zien, naar optredens gaan. Stijn gaf me wel alle ruimte, heeft me nooit druk opgelegd. En hij is best wel gemakkelijk uit zijn zetel te krijgen. Verliefd ben ik niet, maar ik ben wel iets beginnen voelen.”

Stijn geeft toe dat hij na drie weken huwelijk verder stond dan Joke: “Zij voelde niet wat ik voelde, maar dat is nooit een probleem geweest omdat we altijd open en eerlijk zijn geweest. Na vijf weken voelde ze wél iets, dat telt. Ik heb gelezen dat er mensen zijn die vinden dat de passie bij ons ontbreekt, maar we gaan er geen Temptation island van maken. Er zijn dingen die je voor de camera niet doet, áls je ze al doet. Wat onze interesses betreft: Joke is geen fan van fantasy, je kunt niet alles hebben. We zijn allebei fan van muziek en ik ben dankzij Joke al vaker uitgegaan dan ik zelf zou doen.”

Stijn & Joke Blind Getrouwd

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws