De Antwerpse burgemeester Bart De Wever krijgt kritiek op zijn ‘war on drugs’.
Volledig scherm
De Antwerpse burgemeester Bart De Wever krijgt kritiek op zijn ‘war on drugs’. © BELGA

“Aan een ‘guerre des flics’ heeft de Antwerpenaar niets”, reageert De Wever na kritiek van politie en parket op aanpak drugsoorlog

BinnenlandDe Antwerpse politie en parket sparen burgemeester Bart De Wever (N-VA) niet als het gaat over de aanpak van de drugscriminaliteit in de stad. In Humo geven ze scherpe kritiek op zijn ‘war on drugs’. De Wever is niet opgezet met de kritiek. “Aan een ‘guerre des flics’ heb ik niets.” Ook het parket zegt dat er wel degelijk effectieve resultaten worden behaald.

175 reacties

  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Met het continue wijzen naar anderen (in dit geval de Nederlanders) en het roepen van loze beloftes schieten we ook niets op Bartje. Heeft u trouwens nog altijd geen zondebok gevonden voor de beloofde mandatenlijst? De bond van imkers misschien?
  • Eddy Bosch

    5 jaar geleden
    Mr De Wever geeft graag kritiek op alles en iedereen maar....krijgt niet graag kritiek !!!
  • Marco Corsi

    5 jaar geleden
    Veel bla bla..steeds de schuld aan iemand anders geven. Maar zelf niet bekwaam om maar een ding op te lossen.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Amper één week geleden had De Wever kritiek op de politie omdat ze te weinig drugcriminelen arresteerden en op het parket omdat ze ze niet vervolgden. Nu politie en parket antwoorden vindt de burgemeester dat ze geen kritiek mogen geven omdat alleen de criminelen gebaat zijn met een 'guerre des flics'. Dat lijkt een beetje op een redenering van Trump. In plaats van te reageren als een verongelijkt kind zou De Wever beter luisteren naar de kritiek en de pijnpunten zo snel mogelijk wegwerken.
  • Thomas Anderson

    5 jaar geleden
    War on drugs begonnen in 1971 over oude wijn in nieuwe zakken!Problemen die in meer dan 50 jaar niet opgelost worden enkel en alleen bakken geld kosten!daar u mee bezich houden bewijs van onkunde!